Henk038

Het scherp zien zonder scherp te zien

In TED talk on april 16, 2011 at 7:25 pm

Hoe zie je jezelf? Zie je wie je echt bent of zou willen zijn? Mooie vragen, best lastig om te beantwoorden. Hoe lang kun je bezig zijn met niet jezelf zijn en hoe lang kun je daar vol voor gaan? Als je de TED Talk van Caroline Casey bekijkt dan zijn dat vragen die bij mij door het hoofd flitsen.

In haar TED Talk geeft Caroline Casey in extreme mate uiting aan hoe zij in de eerste helft van haar leven per se een vrouw zonder fysieke beperkingen wilde zijn. Zo sterk in haar hoofd dat ze dit kon compenseren, uit haar systeem halen zelfs. Hier de TED talk van Caroline:

http://www.google.nl/url?sa=t&source=web&cd=1&ved=0CBcQtwIwAA&url=http%3A%2F%…

Bij Caroline is het een fysieke beperking waar ze uiteindelijk zo tegenaan loopt in aar dagelijkse leven dat ze er uiteindelijk toch anders mee om met gaan. Dat doet ze op een drastische manier. Zonder scherp te zien, ziet ze het scherp en neemt ze actie.

Velen van ons hebben ook zo’n beperking. Vaak niet fysiek en niet direct zichtbaar. Al helemaal niet voor jezelf… Heb jij jouw beperking al ontdekt en weet je wie je echt bent? Hoe scherp zie jij jezelf? Food for thought…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: