Henk038

Zo GROEN als Cézanne!

In Muziek, schilderijen on juni 19, 2011 at 2:05 pm

Het is iedereen denk ik wel opgevallen. De laatste week regent het veel en hard. Dat is weer even wennen na maanden van droog weer. Onnatuurlijk droog. De regen is dus hard nodig. Mooi om even van binnen naar buiten te kijken en te zien hoe mooi het is als het regent.

 

Als je naar buiten kijkt dan knallen de planten en het gras in de tuin de hoogte in. En ja, het onkruid ook. Alles is GROEN! Hoe groen? Zo groen als de schilderijen van Paul Cézanne. Cézanne was niet altijd een schilder met vrijwel alles groen in zijn schilderijen, maar dat kwam er uiteindelijk wel van. Mooie schilderijen en een mooie kleur. Hieronder een viertal van zijn schilderijen. schilderijen met veel groen. Mooi!

 

Internet biedt veel, maar niet de warmte, de diepte, de verbazing en het mooie gevoel van een echt schilderij van dichtbij. Ik kan nog steeds de herinnering naar boven halen toen ik voor het eerst de zonnebloemen van Van Gogh in het echt zag.

 

Media_httpwwwartyfact_pmqwe

(foto Artyfactory.com)

 

In het echt zoveel mooier en intenser dan op papier of op scherm. Wat is jullie scherpe herinnering aan een mooi schilderij?

 

Binnenkort toch maar weer eens tijd vrijmaken om een museum te bezoeken! Bijvoorbeeld voor de kleur groen, zo GROEN als Cézanne!

 

Media_httpwwwibiblioo_hzpkc

 

Media_httpwwwibiblioo_dwdia

 

Media_httpwwwartinthe_ihffr

 

Media_httpwwwartinthe_gtsfh

 

Foto’s www.artinthepicture.com en www.ibibio.org/wm

Advertenties
  1. Weet precies wat je bedoelt Henk. In 1974 (ik was net 20) heb ik De Schreeuw van Munch in Hayward Gallery, Londen mogen aanschouwen. Tot de dag van vandaag kan ik mij glashelder herinneren hoe ik gegrepen werd door de kleuren, vormgeving en directheid van zijn meesterwerk. Daar kan inderdaad geen afbeelding op papier of beeldscherm tegenop. Ik moet inderdaad vaker tijd vrij maken voor museum- of galeriebezoek. Een Museumkaart heb ik al dus een excuus om dat niet te doen heb ik niet.

  2. @Kumar ja mooi is dat. Zo’n scherpe herinnering aan een kunstwerk. http://www.artyfactory.com/art_appreciation/art_movements/art%20movements/exp…Was bij mij in the National Gallory in London. Deze zonnebloemen. In het echt spatten ze van het scherm!

  3. In Moskou bezocht ik in 1993 een tentoonstelling van Matisse. Direct bij de ingang stuitte ik op dit schilderij van Madame Matisse en dat voelde als een ontmoeting met een echt persoon. Een grande dame met een verstild gelaat, die rust en wijsheid uitstraalt.

  4. Sorrie ik vergeet de link erbij te zetten. Bij deze http://www.bluetravelguide.com/us/oeuvre/photo_ME0000055311.html

  5. @Krijnkorver zeker krijn. Mooi schilderij ook. De simpele manier waarop gezicht is geschilderd in vergelijking met rest vh schilderij vind ik mooi.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: