Henk038

Accountants hebben 2 keer Oud en Nieuw. Dubbel boekhouden?

In Algemeen, Linkedin on juli 1, 2011 at 6:56 am

De meeste mensen denken in kalenderjaren. Het boekjaar van de meeste bedrijven sluit ook aan op het kalenderjaar. Maar niet bij alle bedrijven. Accountantskantoren bijvoorbeeld sluiten vaak in de zomer hun boekjaar af. Dan zijn de meeste controle opdrachten afgerond en starten de nieuwe opdrachten. Mooi moment om letterlijk de balans op te maken.

30 juni is onze oudejaarsdag. 1 juli de start van ons nieuwe boekjaar (fiscal year in goed Nederlands). Dat is een drukke tijd, de jaarafsluiting. Naast het werk voor klanten ook de beoordelingsgesprekken met alle medewerkers. Mooie, intensieve gesprekken die heel waardevol zijn. Maar ook administratief zorgen dat alles nog meer op orde is dan anders (uren boeken, factureren, onderhanden werk, debiteuren). Niet anders dan in andere bedrijven bij jaarafsluiting, I know.

Ondanks dat het ‘oudejaarsdag’ was geen oliebollen, champagne en vuurwerk. 1 juli is het ‘happy new (fiscal) year’ op kantoor. Raar moment, Oud en Nieuw in de zomer vlak voor de vakanties, maar wij weten niet beter.

Accountants hebben gewoon twee keer per jaar oud en nieuw. In december/januari en in juni/juli. Dubbel boekhouden? šŸ™‚

Happynewyear

(afbeelding: 123newyear.com)

Advertenties
  1. Ben benieuwd naar jouw voornemens Henk…

    • Mijn voornemens probeer ik altijd praktisch te houden. Voornemen hebben is doen. direct omzetten in actie. Ben nu nog druk bezig de lange termijn strategische veranderingen uit vorig jaar in de praktijk waar te maken. Alle randvoorwaarden 1 voor 1 aangepast afgelopen 12 maand. Nu ‘live’ in praktijk brengen.

      Heb niks met voornemens. Wel met visie, kort plan en meteen actie waar mogelijk šŸ™‚

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: