Henk038

Google+ has arrived. Wat laten we er voor vallen?

In Linkedin, social media, Twitter on juli 20, 2011 at 7:04 pm

Google+ is geïntroduceerd en aan en flinke opmars bezig. Het kan je bijna niet zijn ontgaan. De info en het nieuwe logo kom je overal online tegen.

g+

Leuk en spannend om te ontdekken hoe het in elkaar zit en wat je er mee kunt. Waar het overlap vertoont met Facebook, Twitter, Linkedin en andere social media.

Mijn eerste indruk is positief. Heldere opzet. Cirkels om je communicatie te focussen. Makkelijk om nieuwe mensen te ontdekken die interessante info online zetten. Google+ is ook een mooie combi van het beste van Twitter, Linkedin en Facebook. niet de massa van Twitter berichten en ook meer inhoud ten opzichte van Twitter. Bovendien verlopen discussies/gesprekken gestructureerder en kunnen anderen makkelijk meekijken en meedoen. Veel meer interactie dan Facebook. Veel meer energie ook. Geen gedoe met linkedin groepen en zeer vertraagde actie/reactie. En.. zo kan ik nog wel meer zaken opnoemen.

Kortom een mooie aanvulling in social media land. Maar aangezien de hoeveelheid tijd per dag hetzelfde blijft is natuurlijk wel de vraag of het Google+ gaat redden om mensen structureel weg te trekken van andere online platforms. Het moet ergens ten koste van gaan. Ik merk bij mezelf dat ik inmiddels Facebook minder vaak open. In mindere mate ook Linkedin en Twitter. Hyves lag al bij het oud papier en Plaxo ook.

moved

Op Google+ zie ik mensen afscheid nemen van Hyves (nu definitief exit) en sommigen ook Facebook. Ook zie je bij meer mensen dat ze Twitter wat minderen in verband met aandacht voor Google+. We zullen het zien de komende weken, maanden. Er moeten nog meer mensen op Google+ komen, nog meer interactie, minder praten over Google+ op Google+ en er moeten meer en betere apps komen. De Iphone app is er sinds gisteren. De Ipad app nog niet. Bestaande apps moeten ook worden doorontwikkeld. Google+ zit ook nog in de Beta fase, dus dat hoort er ook bij.

Zit je al op Google+ ga dan vooral door met uitzoeken hoe het werkt en waar de fun zit. Nog niet op Google+? Give it a try!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: