Henk038

#Hashtags! ..wie is er niet groot mee geworden!

In social media, Twitter on juli 21, 2011 at 8:15 pm

Als je de nodige tijd op twitter hebt doorgebracht dan kun je niet om hashtags heen.

Ik gebruik ze voor van alles en nog wat. Voor een event of gebeurtenis, voor het kunnen terugvinden van tweets, voor herkenbaarheid van anderen, voor het vinden van tweeps, voor het krijgen van extra reacties op een vraag, voor tv programma, voor de fun. Te veel om op te noemen. Zakelijk gezien kun je hashtags ook heel goed gebruiken. Door een hashtag te kiezen en die consequent, herkenbaar en succesvol te gebruiken voor een specifieke doelgroep. Ook voor personal branding zijn hashtags prima te gebruiken.

Bija iedereen doet het. Hasgtags gebruiken. De een wat minder dan de ander. De een wat bewuster dan de ander. Op twitter een onmisbaar iets. Hashtags, wie is er niet groot mee geworden (op twitter). Ik kan in ieder geval niet zonder.

Hashtag2

Soms zie je ook mensen hashtag gebruiken als een soort onderlinge code. Fun for them, irritant als je nieuwsgierig bent.

Soms breekt er een rage uit die gekoppeld is aan een hashtag. Soms fun, maar lang niet altijd. Daar kun je dan gelukkig een filter op instellen zodat je het niet meer ziet in je timeline.

Het voor fun gebruiken van hashtags neemt overigens hand over hand toe. Dat is af en toe wel lastig. Zo was bijvoorbeeld #durftevragen of #dtv in het begin een hashtag die prima werkte. Doordat veel mensen het voor de grap gebruiken is het veel en veel minder effectief inmiddels.

Je ziet soms ook hele leuke hashtags voorbij komen in tweets. Alleen dat al maakt een tweet extra leuk. Bijvoorbeeld een leuke afkorting of een fun word.

Hoe je ook denkt over hashtags, ze zijn niet meer weg te denken op twitter. Verrijking voor onze online taal!

Hebben jullie leuke hashtags voorbij zien komen de laatste tijd? Laat het me weten als reactie op deze blog. Ben je zo verslaafd aan hashtags dat je ze ook in emails, post it’s, brieven en andere media gebruikt? Ook leuk om te horen 😉

Hashtag

  1. Ik gebruik hashtags overal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: