Henk038

Kies je eigen emotie stroom op twitter en Google+

In social media, Twitter on juli 25, 2011 at 8:28 am

Twitter en Google+ bieden een brede keus aan mensen die ongevraagd en gevraagd hun mening geven over van alles en nog wat. Over triviale zaken, maar ook over hele belangrijke ontwikkelingen en gebeurtenissen.

Dat biedt je de kans om in te tappen op de stroom aan info, meningen en emoties, al naar gelang je eigen wens.

Pas bij echt belangrijke zaken blijkt de ware aard van je tijdlijn (TL). Welke sentimenten komen los bij iets als de ramp in Noorwegen. Bij sommigen bleek dat in hun tijdlijn mensen zaten met nogal afwijkende meningen. Dat is niet erg. Zo lang het maar binnen bepaalde grenzen blijft. En of het is voor de grap, om te provoceren of vanuit heilige overtuiging. Bij de nodigen ging het over de grens. Niet erg om mee te maken. Het is een afspiegeling van IRL hier online. Het geeft je ook de kans er iets aan te doen. Je kunt ze ontvolgen, blocken, in aparte lijst/cirkel zetten, negeren, blijven volgen met een scherpe blik om te weten wat dat soort mensen denken en schrijven, whatever.

In mijn TL viel het allemaal reuze mee. Kwestie van zorgvuldig selecteren en blijven snoeien en wieden. IRL maak je bewuste keuzes over je vrienden- en kennissenkring. Dat is online ook verstandig. Moet je goed onderhouden. dat betekent niet alleen maar mensen volgen die hetzelfde zijn als jij. Dat zou ontzettend saai zijn. Wel dat je kijkt waar je eigen grenzen liggen.

Zelf vind ik het fijn om juist aan de uiteinden van die grenzen mensen te volgen die daar scherp over schrijven en veel reacties krijgen. Met een goed gevarieerd online netwerk hoor je vanzelf wel, via RT’s of +1, waar en hoe iemand ernstig uit de bocht vliegt. En wat de online gemeenschap dat vanuit allerlei perspectieven over denkt.

Emotie

Je online netwerk kan – mits goed gekozen – een belangrijke bijdrage leveren aan je eigen gemoedstoestand. Veel positief ingestelde mensen in je TL op Twitter of in je cirkels op Google+ geven je een positieve vibe. Allemaal zeikers, klagers en boze mensen daarentegen hebben omgekeerd effect.

Wil je alles een beetje wisselen, dan zijn de cirkels op Google+ en de lijsten op Twitter een uitkomst. Maak verschillende soorten groepen en tap in op de groep die je het meeste aanspreekt op dat moment. The choice is yours! Kies je eigen emotiestroom op Twitter en Google+.

Dus…niet zeiken, zeuren, klagen over wat je online ziet. Dat bepaal je zelf!

Heb je het online gehad? Dan knal je toch gewoon PC, MAC, laptop, tablet, iPhone, Samsung, Blackberry etc uit en ga je IRL iets anders doen 🙂

  1. Helemaal mee eens Henk. Je bent zelf in controle. Of zoals Doe Maar al bezong op ‘Doris Day en andere stukken’, er zit een knop op die tv.

  2. Goede blog Henk. Altijd lastig: wanneer weet je of je iemand écht kent?

    Hier een tool om je time line te fine-tunen:

    http://ow.ly/5Mn3C

  3. Zo is het maar net Henk !

    @ Michel Die knop(pen) ga ik weer eens vaker gebruiken !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: