Henk038

Klein en oorverdovend

In Uncategorized on juli 31, 2011 at 9:32 pm

Zomeravonden. Heerlijk. Heerlijk lang buiten zitten. Vandaag zag onze jongste zoon op een grote steen midden op een pad een dier. Geen groot dier. Klein zelfs.

Op zijn knieën ging hij er bij zitten om het dier aandachtig te bekijken. Roofvogels zijn leuk, maar altijd zo ver weg. Dit dier was vlakbij en bleef ook nog eens zitten. Dubbel bingo! Een klein dier met abnormaal grote achterpoten. Juist. Een krekel.

Krekel

Na uitvoerige studie van het diertje en wat uitleg van mij vond zowel zoon als de krekel het wel genoeg. De krekel ging het gras in. Wij zochten een plekje in de schaduw en wat te drinken. Op het terrasje werd datgene wat hij had gezien en gehoord luid en uitbundig aan de anderen verteld. Klein? Ja. Oorverdovend? JaZeker!

Mooi die nieuwsgierigheid en de trots van iets weten en er over kunnen vertellen 😉 ik moet er nu aan denken terwijl hij al lang ligt te slapen. Die kleine krekel heeft zijn hele familie en al zijn vrienden en bekenden opgetrommeld. Samen geven ze een oorverdovend concert in het donker. Mooi op zo’n zwoele zomeravond. Kan geen orkest tegenop. Klein? Ja. Oorverdovend? JaZeker!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: