Henk038

Jongetje van 6 zonder zwemdiploma steekt De Moezel over!

In Familie, Frankrijk, Vakantie on augustus 18, 2011 at 7:25 am

Je hebt van die dagen. Je staat erbij en je kijkt er naar. Je wilt wel iets doen maar je houdt je in (vooralsnog). Je laat de kinderen hun eigen gang gaan.

Op deze camping zijn we al eerder geweest. De eigenaar heeft alle jaren flink geïnvesteerd in de camping. Het is een echte ondernemer. Wat ons betreft is hij nu wat doorgeschoten met het bouwen van nog meer huisjes en een binnenzwembadje, maar ach. We hebben hele goede herinneringen aan de camping en hij doet het met meer smaak en gevoel dan de meeste van zijn collega’s. Hij is er persoonlijk nog steeds elke dag mee bezig en dat is mooi (en essentieel, maar dat is wat anders).

Maar daar gaat het nu niet over. We staan weer aan de Moezel. La Moselle. Op weg terug naar Nederland nog even een mooie tussenstop. We slapen circa 4 meter van de moezel en dat geeft een prettig geluid. De kinderen zoeken de rivier ook elke dag even op. Je raakt er niet op uitgekeken. Maar je kunt er ook in gaan liggen, dammen bouwen en er doorheen lopen. De oudste twee zijn druk met dammen bouwen en slepen met grote stenen. De jongste banjert door het riviertje. Hij heeft nog (net) geen zwemdiploma, maar dat is hier ook niet nodig. Het water blijft onder zijn knieën.

De Moezel is hier maar een meter of 3 breed. Je kunt er bijna overheen springen.

Moezel

De jongste heeft het na een tijdje wel gezien. Zo’n rivier oversteken is eigenlijk maar een peulenschil, zelfs als je nog geen zwemdiploma hebt. Op naar de volgende uitdaging.

Mooi. Kan ik de oudste twee even lekker helpen met het bouwen van een dam. Heerlijk om weer even kind te zijn!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: