Henk038

Stap over de grens. Wereld van verschil. Cappuccino? WAT?

In Eten & drinken, Frankrijk, Italie, Vakantie on augustus 18, 2011 at 6:21 pm

Mooi die kleine stapjes over de grenzen van de landen in Europa. De douane posten zijn weg, alhoewel ze nog wel herkenbaar zijn. Toch merk je vrijwel onmiddelijk het verschil zodra je een grens over bent gegaan.

De straten zien er iets anders uit. De huizen ook. Ander openbaar vervoer. Soms is zelfs de natuur anders. Of de manier waarop de mensen er mee omgaan.

Maar ook als je even stopt is het meteen anders. De sfeer in een Italiaans cafe is gewoon anders dan in een Frans of Duits cafe. Om over de andere sfeer in een Zwitsers cafe nog maar te zwijgen.

Persoonlijk mag ik nogal graag een cappuccino bestellen. En er van genieten door ‘m op te drinken natuurlijk. In Nederland en Duitsland is het een gok wat voor iets je krijgt als je cappuccino bestelt. Duitsland heeft overigens wel een grote sprong gemaakt de laatste jaren en je drinkt daar steeds betere cappuccino. Zwitserland? Daar kunnen ze wel cappuccino maken, maar daar stop ik liever niet om het te proberen, zo duur is het daar.

In Italie kun je blind een cappuccino bestellen. Bijna altijd is ‘ie goed. Meestal zonder cacaopoeder. Soms helaas met. Als de cacaopoeder erin gaat voor ze de geschuimde melk toevoegen gaat het nog. Cacaopoeder bovenop vind ik niet lekker. Dat haal ik eraf. Maar dat is zo ongeveer het enige risico dat je loopt in Italië.

Komt nog bij dat in Italie de cappuccino € 1,30 kost en in Zwitserland meer dan € 5. Dus EN by far de beste cappuccino EN by far de goedkoopste. Hoe is het mogelijk.

Cappu

En Frankrijk dan? Zwijg me over Frankrijk. Een mooi land. Alleen van cappuccino maken hebben ze werkelijk de ballen verstand. Of je krijgt koffie met slagroom. Of je krijgt koffie met koude melk. Of je krijgt koffie met een afzonderlijk kannetje warme melk. Soms met een dun laagje schuim en veel te veel melk. Kortom, nooit cappuccino. Ze KUNNEN het blijkbaar gewoon niet. Hoe is het mogelijk!

Toch wel bijzonder. Je steekt de grens over van Italie naar Frankrijk en opeens kunnen ze geen cappuccino meer maken. Zou ontwikkelingshulp of een stimuleringsfonds van de EU een oplossing zijn?

Stap over de grens, wereld van verschil. Zeker als het over cappuccino gaat. Gelukkig hebben we in Zwolle “Coffee United” in de Luttekestraat. Altijd goede cappuccino, maar die eerste als je net terugkomt van vakantie smaakt altijd extra lekker.

Advertenties
  1. […] over de grens in Frankrijk of Oostenrijk dan lukt het ze al niet meer. Ik blogde daar al eens over Stap over de grens. Wereld van verschil. Als het binnen Europa al moeilijk is om een fatsoenlijke cappuccino te maken… hoe zit het […]

  2. Ik kan er nog wel een schepje boven op doen, momenteel in Frankrijk bij de Drôme. Prachtige rit door de bergen gemaakt zeer smalle wegen dus zat ik als medepassagier soms met samengeknepen billen naast mijn man. 7km zo gereden nog geen 50 meter recht bocht na bocht, omhoog en omhoog. Weg afgesloten én weer terug 7km. In een piepklein dorpje aangekomen, leuke keurige auberge, we bestelden een cappucino, ja hoor dat kon. Tot onze verbazing kregen we een beker warme, nou ja, warme, zeg maar lauwe chocolade melk. Geweldig, zoiets vergeet je nooit meer, het smaakte nog ook..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: