Henk038

Linkedin explosie – maar wat een ondraaglijke traagheid

In HNW diversity worklife, Linkedin, Twitter on augustus 23, 2011 at 9:21 am

Tijdens mijn vakantie was ik Linkedin een beetje vergeten. Een beetje veel om eerlijk te zijn.

Ik was tussen het vakantie vieren door een beetje bezig met twitter, Google plus en blogjes schrijven. Zo in de late avonduurtjes was er geregeld mooi even kort tijd voor wat online actie. Tenzij er een gesprek te goed was om te beëindigen, of een boek te goed was om weg te leggen. Maar linkedin? Nee.

Na de vakantie linkedin maar weer eens opengezet. Tsjonge. Wat een lawine aan inmail, invitations, verzoeken om in linkedin grepen te worden toegelaten, etc. Wel allemaal van de laatste week met name. Blijkbaar hadden meer mensen een linkedin pauze tijdens hun vakantie. De linkedin lawine is opgeruimd, afgehandeld.

Linkedin is erg handig, werk er zakelijk veel mee. Wat ik bij mezelf wel merk is dat ik me een beetje ga ergeren aan de traagheid van linkedin.

Slak

In vergelijking met twitter, Google+ en Facebook is de reactietijd op linkedin nogal traag. Dat komt enerzijds doordat je geen uren op linkedin ronddoolt per dag. Anderzijds omdat meldingen van actie/reactie op linkedin met de nodige vertraging doorkomen cq plaatsvinden.

In onze huidige wereld van snel snel snel is het de vraag wat deze relatieve traagheid (en dus veel minder interactie) gaat betekenen voor linkedin. Hebben ze er geen last van en blijft het gewoon een heel effectief zakelijk social media platform? Of gaat die traagheid de komende generatie (of ook ons al) zo irriteren dat ze er niet aan beginnen of dat we in komende periode snel afhaken? Je kunt immers ook op Facebook en Google+ je hele CV kwijt en tal van andere business info.

Ben benieuwd of linkedin zijn huidige status behouden kan. Ben ook benieuwd wat ik zelf over een jaar nog met linkedin doe als ik terugkom van vakantie. Time will tell…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: