Henk038

Monopoly Scrabble Risk Ganzeborden oké – maar wordfeud ?

In social media, Twitter, wordfeud on augustus 24, 2011 at 4:54 pm

Wordfeud. Wie daaar nog niet van gehoord heeft zit niet veel online. Op twitter wordt de hele tijdlijn af en toe beheerst door dit woord. Gelukkig hebben veel twitter Apps een filter mogelijkheid, dus ontsnappen IS mogelijk.

Online scrabble. Daarmee kun je wordfeud het beste vergelijken, al zijn de regels ietsjes anders. Je kunt het tegen allerlei andere mensen online spelen in meerdere talen, waaronder in het Nederlands. Meerdere spelletjes tegelijk als je dat wilt. Je kunt er bij weglopen, continue doorspelen, wat je maar wilt. Alle hulpmiddelen zijn toegestaan. De punten worden netjes voor je bijgehouden zelfs. De spelletjes kunnen erg lang duren. Tot de letters op zijn en niemand meer kan. Ook als je tegenstander 72 uur niet heeft gezet wordt een partij die nog loopt beëindigd.

W4

De fun van een spelletje zit hem er voor mij in dat je gaat zitten en gaat spelen. Even niks anders doen. Beetje zeuren en ouwehoeren. Proberen te jennen. Kijken wat, hoe en wanneer je kunt winnen terwijl je samen lol hebt. De sociale factor is daarbij voor mij datgene wat een spelletje leuk maakt. Dat face to face en de fun er omheen ontbreekt grotendeels bij wordfeud. Al kun je dat een beetje simuleren als je tegen bekenden speelt.

De meeste spelletjes wordfreud duren lang. Tussendoor wordt van alles en nog wat gedaan door de spelers.vEil je dus niet alleen maar wachten tot de ander een woord neerlegt, dan moet je dus VEEL spelletjes simultaan spelen tegen veel verschillende spelers.tegelijk spelen.

De ontzettend irritante reclame die steeds naar voren komt in de gratis versie van Wordfeud zijn heel erg vervelend. Dat doen ze express, zodat je de betaalde, ads free version koopt. Tired of Ads komt er steeds in beeld? Na 5 minuten spelen is het antwoord daarop al een volmondig JA!

Ik geef de voorkeur aan een ouderwets niet-virtueel en niet online (bord)spel. In plaats van online wordfeud liever face to face scrabble. Zonder hulpmiddelen. Zonder urenlange denkpauzes. Maar goed, je hoeft er niet aan mee te doen. Ieder zijn/haar meug.

Wordfeud is als je even niks te doen hebt een mooie timekiller. Voor sommigen zeer verslavend! We hebben er dus weer een rage bij. De grootste sinds angry birds? Anyway, Leuk om te zien hoe snel zoiets gaat!

Probeer eens een spelletje W O R D F R E U D 🙂

Advertenties
  1. Je kunt ook andersom redeneren. Als je om welke reden dan ook, een spelletje niet life kunt spelen, dan is de internetversie een prima alternatief. O ja, ik reageer hier in afwachting van mijn beurt.
    (waarom kan ik geen letters corrigeren?)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: