Henk038

Goddank, er komt weer schaarste!

In Familie, Kinderen, omdenken on december 8, 2011 at 7:27 pm

In de huidige tijd is een kinderhand meestal niet snel gevuld. En die van volwassenen al helemaal niet. Meer, groter, grootst. En ook nog eens lekker duur. Moet toch kunnen met Sinterklaas of kerst? Of met Sinterklaas en kerst?

Als je ziet wat sommige kids krijgen. Dat gaat naar mijn mening nergens meer over. Datzelfde geldt voor de op kinderen gerichte reclame op TV. De gekste dingen zie je voorbijkomen in een poging de kinderen zo te programmeren dat ze elkaar en vervolgens hun ouders proberen over te halen het te kopen.

Gelukkig kan het ook anders. Gewoon speelgoed en andere kado’s zonder batterij, accu of snoer. Scheelt ook een hoop lawaai in huis. Boek, spel, leuk shirt, wat lekkers, whatever. Ga eens wat vaker samen met je kids, je vrienden of je (groot)ouders iets doen. Tijd en aandacht zijn (vind ik) vaak veel mooiere kado’s dan spul wat in een geschenkpapiertje zit. Of kies samen met je kids een lokaal goed doel uit waar je aan schenkt wat je kunt missen. Concreet en zichtbaar!

Een boodschap uit de oude doos van een ouder wordende Henk? Zeurverhaal van een ouwe kerel? Misschien.

Spaarpot

Misschien, heel misschien helpen de huidige financiële omstandigheden wel om iets beter na te denken over gedrag en kado’s. De spaarpotten raken leeg. Of, zoals Annie M.G. Schmidt in een ver verleden al cynisch schreef (in een liedje gezongen door Conny Stuart) “Goddank, er komt weer schaarste!”

Amen 🙂

[afbeelding: relatie geschenken . nl]

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: