Henk038

Dat #Lorrainville …Nederlandse Superband!

In Muziek, Zwolle on december 12, 2011 at 7:14 pm

Natuurlijk is Lorrainville geen superband. Het is immers geen band. Het zijn een producer en toppers uit de Nederlandse muziekwereld die hun ego’s aan de kant hebben gezet en lekker spontaan hun kwaliteiten op elkaar hebben gestapeld. Die mooie liedjes hebben geschreven, uitgekozen en hebben opgenomen. Met een fantastisch album als resultaat.

Ik ben geen muziekjournalist, zelfs geen echte muziekkenner. Wel een liefhebber. En ik ben liefhebber van deze muziek.

Het mooie van het album “You may never know what happiness is”? Drie dingen. Ten eerste de mooie nummers die in steeds wisselende samenstelling worden gespeeld en gezongen. Ten tweede de onderlinge samenhang van de songs. De klank, de uitstraling, het gevoel dat het bij mij oproept. Een prachtig geheel. Je zet geen nummer op, je zet het hele album op. En je stopt pas met luisteren als het laatste nummer langzaam uitdooft. En last but not least de mooie uitstraling van voorkant (coverfoto) en het artwork van het album. Een plaatje. Zonde om te downloaden. Je moet het zien, bekijken en voelen.

Lorrainville cover

De totstandkoming van Lorrainville, de naam, de coverfoto, de titel, het album… Het is te lezen op http://www.lorrainville.nl dus doe dat vooral. Daar zijn ook diverse opnames te zien van songs die op het album staan.

15 december is het zo ver. De officiële CD presentatie. Belangrijker is dat daarbij de songs van het album live worden gespeeld in Hedon Zwolle. Blij dat ik daar kaartjes voor heb. Lekker met een biertje erbij luisteren. Gelukkig is er ook een live stream voor liefhebbers die geen kaartje hebben kunnen kopen voor het optreden van deze superband. Superband? Ja! Ik kan me namelijk niet voorstellen dat het bij 1 album en 1 optreden blijft. Dit is simpelweg TE goed. Zou verschrikkelijk zonde zijn.

Dus geen luistertip maar een zware aanbeveling. Ik luister bijna iedere avond naar die muziek sinds de eerste dag dat het album te koop was. Ga ze ook eens beluisteren, die songs op het album “You may never know what happiness is” van Lorrainville. Nederlandse Superband.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: