Henk038

De 10 beste tips voor tips tegen lijstjes met tips

In omdenken, social media on december 18, 2011 at 7:07 pm

Het wordt steeds erger op Twitter, Facebook, in email nieuwsbrieven, etc. De een na de ander maakt een blogje, column of mail over de 10 beste tips voor DIT. Of de 10 manieren om het beste DAT te doen. Lijstjeshorror. Bedoeld om op een gemakkelijke manier extra traffic naar je site te halen. Of om de schijn van professionaliteit te krijgen in de ogen van (on)verstandige leken. Wapperende open deuren en vage algemeenheden. Het herkauwen van dingen die iedereen al wel weet.

Daar komt nog bij dat het einde van het jaar er aan komt. DE tijd van het jaar dat overal op TV, radio en online er lijstjes gemaakt moeten worden over het afgelopen jaar. De Jaaroverzichten en de ‘verkiezing van het jaar’ komt er dan bij. Dubbele lijstjes horror dus.

Ook zo’n hekel aan?

Lees dan hier mijn top 10 lijstje met tips hoe die lijstjes met tips en de tips zelf kunt vermijden!

  
1. Periodieke onthouding

Ga tijdelijk OFF line. Kom niet op Twitter, Facebook, Linkedin, Google+ en andere online platforms. Idem TV en Radio. Laat ze uit tot de grote piek voorbij is.

2. Screenen voor je opent

Gaat stap 1 te ver? Ga dan met half dichtgeknepen ogen door de Posts op online platforms. Zodra je iets ziet met het woord tips, lijstje, top 10, overzicht etc… Geen linkjes aanklikken en openen. Niet doen.

3. Na openen meteen sluiten

Nieuwsgierig of niet goed opgelet en je hebt TOCH een linkje aangeklikt en geopend? Meteen afsluiten. Niet lezen. Probeer vrij te komen met de schrik. Ga even zitten. Drink een kopje kamillethee of neem tijd voor een uurtje meditatie.

4. Stop bij tip 4 met lezen

Ongemerkt toch wel interessant, leerzaam, grappig die eerste paar tweets? PAS OP… Nu wordt het gevaarlijk. Ga nooit verder met lezen dan tip 4. Daarna wordt het minder. Open deuren intrappen. Dat soort werk. Stop dus. Nu.

5. Herhaling

Niet goed gelezen? Stoppen bij tip 4!

6. Lijstjes virus

Toch Doorgaan? Oje, je kunt niet meer stoppen. Je bent al over de helft. Je blijft tips lezen. Het virus slaat toe. Roep meteen hulp in van mensen in je naaste omgeving. Je partner, ouder, kind, buren, de postbode. Whatever. Nu.

7. 112

Je kunt niet stoppen en hulp inroepen in je directe omgeving is niet gelukt? Het lezen van tips is helaas al sterker dan je voor mogelijk had gehouden. Het wordt nu pure SM. Plaats een noodoproep met de telefoon. 112.

8. Fysieke daadkracht

Je hangt in de wacht bij 112 en je wordt niet geholpen? Ondertussen blijven je ogen plakken aan de lijst met 10 tips. Je hele lichaam schreeuwt erom, je wilt alles lezen. De situatie wordt uitzichtloos. Pak een scherp voorwerk. Mik naast je neus. Links daarna rechts. Andersom mag ook. Toon fysieke daadkracht om te zorgen dat je geen tips meer kunt lezen.

9. Braille is geen optie

Too blind to see na tip 8 …en nog steeds dwangmatig op zoek naar die laatste tips? Koop dan geen (geen1) hulpmiddelen om de tips in braille te lezen of om het artikel te laten voorlezen.

10. Achteraf spijt

Toch alle top tien tips gelezen? en nu zeker veel spijt daarvan? Onthou dat gevoel. Koester het. Dat helpt wellicht om het de volgende keer niet WEER te doen. Deze tip is je allerlaatste redmiddel om niet in een vicieuze cirkel terecht te komen.

Oh nee! Zucht. Al weer een lijstje erbij zie ik…

[afbeelding: ttm . nl]

 1. Dank je wel Henk – dankzij jou weet ik nu 100% zeker dat ik een hopeloos geval ben ;o)

 2. Zucht, ik vrees dat ik ze al-le-maal gelezen heb… #nietteredden

  • niet zeggen dat ik je niet gewaarschuwd heb he…

   • Leuke reactie via twitter:

    “@roosvanvugt: @henk038 ik heb je blog gisteren gelezen en heel hard gelachen 🙂 deels eens”

    “@roosvanvugt: @DianaRussoHRBP haha ik was natuurlijk ook niet persoonlijk, maar @henk038 heeft het beste lijstje tot op heden :)”

 3. […] Ik heb een hekel aan lijstjes (vooral eindejaarslijstjes) […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: