Henk038

Blauwvingers die winkelend publiek belagen? Gewoon Zwolle!

In ideeën - innovatie, Zwolle on december 23, 2011 at 4:42 pm

Zelf probeer ik op drukke dagen en koopavonden de Diezerpromenade in Zwolle te ontwijken. Te druk in de eerste plaats wat mij betreft. Kan ook op een andere dag immers. Op drukke dagen ook te vaak last van allerlei mensen die iets van je moeten. Handtekening halen. Jezus brengen. Geld moeten geven. Valse beloften moeten ontvangen. Whatever. Van die straatverkopers, colporteurs, enqueteurs, abonnementen verkopende jongens en meiden, evangelisten.

En gisteravond? Gisteravond stond ik er zelf. Weliswaar vrijwillig en voor een goed doel. Maar toch. Mensen aanspreken op straat. Ze proberen te laten stoppen. Laten luisteren. Niet loslaten. Zorgen dat ze gingen meedoen. Ik deed het. Voor Zwolle. Voor Gewoon Zwolle!

Na de mooie actie dit najaar waarbij vooral veel Zwollenaren die op social media actief zijn werden bereikt door de actie van Gewoon Zwolle!, was het nu de beurt aan het Zwolse winkelende publiek. De mannen van Gewoon Zwolle! hadden de nodige fotografen opgetrommelt en een promoteam. Het promoteam zocht winkelende Zwollenaren die bereid waren met een blauwe vinger (blauwvingers: de bijnaam van Zwollenaren) op de foto te gaan. Deze foto’s zijn op http://www.gewoonzwolle.nl geplaatst.

Zelf dus ook als blauwvinger de stad in. Dat spul ging er bijna niet meer af:

Veel mensen hebben we gesproken. Veel mooie foto’s zijn gemaakt. Succesvolle actie. Nu kijken welke reacties deze Zwollenaren op de site achterlaten. Gevraagd wordt (1) wat zij zo bijzonder vinden aan Zwolle en (2) wat hun wens is voor Zwolle in 2012. Het kan altijd beter, mooier bijzonderder. Zelfs Zwolle.

Leuke actie om even aan mee te doen. Wel raar om nu eens zelf in de Diezerpromenade winkelende mensen te ‘belagen’ en ze te overtuigen mee te werken. Maar goed, als blauwvinger doe je dat voor Zwolle. Bovendien vonden de meeste mensen het hartstikke leuk om mee te werken. Dat hielp ook.

Een wens meegeven aan Zwolle? Doe het zelf en spread the word in Zwolle en (directe) omgeving. Wijs anderen (ouders, kinderen, buren, vrienden, etc) op de mogelijkheid een wens voor Zwolle achter te laten. Door Gewoon Zwolle! worden de wensen gebundeld en aangeboden aan de gemeente en Zwolle Marketing. Die gaan met de wensen aan de slag voor een bijzonder aantrekkelijk Zwolle. Een wens voor Zwolle plaatsen kan hier:
http://www.gewoonzwolle.nl/jouw-nieuwjaarswens/

Artikel over de actie in De Stentor lezen? Dat kan via onderstaande link:
http://www.destentor.nl/regio/zwolle/10126218/Gewoon-Zwolle-fotografeert-gewone-Zwollenaren.ece

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: