Henk038

Mijn belangrijkste moment van 2011 (wat is die van jou?)

In China, Familie, gewoon doen!, ideeën - innovatie, Kinderen, Vakantie on december 31, 2011 at 10:24 am

Geïnspireerd door het prachtige initiatief van @Punkmedia (www.Punkmedia.nl) ook maar eens nagedacht over #mijnmoment van 2011. Best moeilijk kiezen uit de momenten van 2011. Er waren namelijk de nodige hoogte- en dieptepunten en bijzondere momenten in 2011.

Maar goed. Kiezen welk moment. Één moment, het YES moment van 2011. Dan wordt het toch Onze reis naar China in april/mei. Om vier redenen.

Ten eerste omdat we het besluit hebben genomen als gezin met z’n vijven twee weken naar China te gaan. Dat we de stap hebben genomen ondanks alle redenen om het niet te doen. We wisten niet hoe de kids zouden reageren op zo’n lange reis en twee weken China. En qua werk kwam het eigenlijk heel ongelukkig uit. Toch gegaan. Het was TOP. Onze kids van (toen) 5, 9, 11 vonden het geweldig. Wij ook. Een van de beste besluiten van het jaar 2011.

In de tweede plaats omdat we voor het eerst in Azië zijn geweest. China. Overweldigende indrukken van een land met zoveel geschiedenis en traditie aan de ene kant en zulke snelle moderne ontwikkelingen aan de andere kant. Prachtige mix. Ontzettend van genoten. Veel nieuwe inzichten en ideeën gekregen. Ik kan iedereen zo’n ervaring aanraden.

Ten derde omdat we niet alleen China voor het eerst hebben bezocht en beleefd, maar ook omdat we twee weken lang samen zijn geweest met (schoon)zus, zwager en hun kids die in Shanghai wonen. Heerlijk om weer in alle rust elkaar te kunnen zien en spreken. Een mooi rustpunt in het drukke China. Heerlijk om gewoon zonder tijdsdruk als twee gezinnen samen op pad te gaan. In Shanghai en op het Chinese platteland (Yangshuo). Mooi om iets van hun leven in China mee te krijgen. Mooi om de kinderen zonder moeite de draad weer te zien oppakken. Net alsof hun nicht en neef niet al twee jaar aan de andere kant van de wereld wonen.

Tot slot, in april/mei was ik nog gezond. Had ik geen idee hoe het is om niet alles wat er in je hoofd opkomt gewoon te doen. Dat je denkt dat het normaal is dat je altijd overal energie voor hebt. Dat je onbezorgd in het leven staat. Gewoon fietsen op het platteland van China en weten dat verdwalen niet erg is. Ook al doet Google maps het niet en kun je je niet verstaanbaar maken. Dat je urenlang door Shanghai loopt van sloppenwijk tot torenflat. Met er tussenin een tempel. Dat je lang staat te kijken hoe duizenden Chinezen (vrijwel tegelijk) oversteken op een kruispunt zonder dat er ongelukken gebeuren. Niet moe worden van het urenlang rondlopen en de vele nieuwe indrukken die je krijgt. Sterker nog, dat je er super veel energie van krijgt. Toen was dat heel normaal voor mij. Nu niet. Lichamelijk en in mijn hoofd ben ik heel ver verwijderd van de Henk die ik in China was.

Dat wordt de uitdaging voor 2012. Een nieuwe Henk uitvinden, met de energie, de verwondering, de relaxte houding, de blijheid en de inzichten die ik in China had. To be continued dus. Op naar HET moment van 2012.

Wat is jouw moment van 2011?

Advertenties
 1. Mooi Henk. Hoop dat je je doel bereikt dit jaar! En dat er nog meer tworrels mogen volgen.. Proost!

 2. Lieve Henk, mooie krachtige sterke Henk. Realiseren dat je nu niet jezelf bent en weten dat je jouw nieuwe JIJ in 2012 absoluut de hand gaat geven daar proost ik op.
  Dikke smakkerd en op naar onze volgende IRL!!

 3. Reactie van Norbert Andringa op FB (plak ‘m ook hier even om het bij elkaar te houden):

  Mooi stukje Henk, ik wens je gezin en vooral jou dan ook een ontspannen 2012 toe. Wat mij steun geeft is deze: One life, live it, maak de keuzes die bij je passen en kies voor de goede dingen in het leven ook al zijn de keuzes niet altijd even makkelijk.

  Henk een prachtig 2012 voor jou toegewenst.

 4. Mooi blog. Ik hoop dat je snel weer de oude bent. Veel succes! Een heel goede oudejaarsavond gewenst en een heel gezond en opgewekt 2012!

 5. Twitterreactie van Tjeerd:
  @Tjeerddenboer: @henk038 mooi stuk over China en de nieuwe Henk zoektocht in 2012. Succes…. Ga lekker sporten, #mesacosa.. Dat help beter dan psygoloog

 6. FB reachtie Van Joost:

  Joost Van Aalten: Ik hoop dat 2012 TOP voor je wordt en dat je je energie hervindt! (ga ik ook doen…ben hard op weg in ieder geval).

 7. FB reactie Gooitzke:

  Gooitske Zijlstra: Mooi Henk! Neem mee wat je mooi vond en wat bij je past uit het verleden en ontdek de nieuwe dingen in de toekomst. Daar hoort afscheid nemen van wat je weet bij en daar komt voor in de plaatst een spannende onzekere reis naar het onbekende. Laat dingen ook gewoon gebeuren en durf te genieten! 2012 wordt een mooie ontdekkingsreis voor je, ik wens je een goede reis en vooral veel plezier bij al je ontdekkingen! Grts gooits

 8. FB reactie Elsbeth 🙂

  Elsbeth Boes: Mooi..Happy New Henk!

 9. Erg mooi, ik hoop en wens jou en je familie een gweldig rust gevend 2012 toe met mooie en nieuwe uitdagingen.

 10. Zelf heb ik niet één moment dat er voor mij uitspringt het afgelopen jaar, het waren er -gelukkig- vele! Wél geniet ik van het mee(be)leven van jouw momenten, goed of even wat minder, dat maakt niet uit; je bent een mensch, en wel één die ik zeer waardeer, op twitter en sinds gister ook daarbuiten 🙂

  Ik wens jou dat jij jezelf en je energie hervindt, en vele mooie momenten met family & friends in 2012!

 11. Mooie terugblik. Een prachtig 2012 gewenst. Op een goede gezondheid.

 12. Henk je nog maar net ontmoet en ken dus niet de “oude” Henk, maar je kwam zeker wel op mij over als een krachtige levenslustige energiek persoon en ik weet ook als geen ander dat dat dan op die momenten ook echt wel zo is en dat is wat je uitstraalt en waar je kracht ligt denk ik…. dus daarvoor gaan dan komt het wel op z’n plek. Heel veel gezondheid, warmte, geluk en mooie uitdagingen voor 2012. Hoop je zeker nog vaker te ontmoeten.

  Groetjes Lisette

  • Thx lisette! Ja ik kan nu af en toe weer energiek zijn. Piekmomenten. Daarvoor en daarna rusten 🙂 tot een half jaar geleden had ik die energie 20 uur per dag. Maar eens zien hoe we weer op een basisniveau komen en hoe we da langzaam kunnen vergroten (me af en toe even een piekje).

   Nice meeting you laatst!

 13. Mooi was je verslag via twitter over China, heb je nog niet irl ontmoet, komt mss wel
  Weet je als je rustig loopt zie je meer, beleef je meer. Ik wens je veel rustige momenten in 2012 en verder!
  Mieke

  oh ja mijn moment was na en verbroken relatie toch weer een nieuw begin gemaakt en weer gaan samenwonen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: