Henk038

#Bufferapp “be awesone on social media” – much ado about..

In HNW diversity worklife, social media, Twitter on januari 16, 2012 at 12:28 pm

Bufferapp, een steeds populairder wordend hulpmiddeltje voor social media. “Be awesome on Social Media” zo prijzen ze zichzelf aan.

Je kunt met bufferapp tweets en Facebook berichten klaarzetten en die dan op het door jou gewenste tijdstip laten posten. Afgelopen week was er zelfs het bericht dat Bufferapp komend jaar zijn activiteiten wil uitbreidien naar andere social networks (o.a. Google+ en Linkedin).

Wellicht interessant voor de “zenders” onder ons en/of de voornamelijk zakelijk “spammende” gebruikers,dat vooraf planmatig opstellen en inplannen van berichten. Diehard twitteraars en facebookers vinden dat over het algemeen niet zo interessant. It’s “social” business immers! Maar bufferapp heeft nog een paar andere opties. Links worden automatisch ingekort, je tweets worden netjes bewaard, geregistreerd wordt hoeveel er op attachments in je tweets wordt geklikt, hoe vaak het wordt geretweet en hoe vaak er op je bericht wordt gereageerd. Toch maar eens geprobeerd dus.

Buffer app

Om maar meteen mijn conclusie te geven. Niks voor mij. En (zoals Shakespeare al schreef) “MUCH ADO ABOUT NOTHING”.

Ik vond het niet prettig om al 1 Γ  2 dagen vooraf te MOETEN bedenken wat ik dagen later zou gaan tweeten. Het spontane was er af (en ook de actualiteit). En… als je bufferapp niet op tijd vult, dan gaat dat ding uit zichzelf herinneringsmails sturen! Grmbl!Β Daar komt bij dat je heel goed opletten hoe je timing instelt. Bufferapp werkt niet met onze tijdzone maar met die van Londen. Tijdverschil dus. En iedere keer dat je de timing van de schedules aanpast niet vergeten die expliciet te saven. Nogal irritant als je dat niet haarfijn instelt en saved. Krijg je midden in de nacht updates (AM en PM moet je ook iedere keer aanpassen).

Tenslotte (en dat stoorde mij nog het meest) registreert Bufferapp volgens mij gewoon Β de clicks, retweets en reacties die je op een post krijgt niet goed. Bij een paar tweets met veel @mentions als reactie op twitter werd helemaal geen reactie geregistreerd door Bufferapp. Ook lijkt het erop dat Bufferapp alleen de nieuwe manier van retweeten registreerd en niet de “oldskool” RT met reactie. Ik heb dit een paar keer getest en het werd gewoon niet geregistreerd. Jammer.

Kortom, geen gevoel bij, niet superhandig in gebruik en de functie die mij wel eens interessant leek (zien wat er met je tweets gebeurt online) werkt niet goed. Voor mij persoonlijk dus geen goede tool. Maar kan me voorstellen dat het voor een bepaald soort gebruikers van Twitter, Facebook of specifieke online acties wel een handig hulpmiddel kan zijn. Voortaan alles weer gewoon posten met het…

handje

Vanaf vandaag gaat Bufferapp dus weer in mijn digitale prullenbak. Om het leed voor Bufferapp te verzachten zal ik deze blog nog wel via Bufferapp plaatsen #datdanweerwel …Goodbye Bufferapp!

Benieuwd wat jullie van hulpmiddelen zoals Bufferapp vinden (uit eigen ervaring of op basis van mijn blogje). Feel om te reageren!

Advertenties
 1. Ik gebruik buffer als aanvulling op mijn handmatig tweets, de interactie ed komt omdat ik online ben, niet via de tool. Buffer gebruik ik dus vooral om interessante content artikellen over de dag te spreiden ipv van ze als bulk mijn TL in te duwen op het moment dat ik mijn dagelijkse ‘rondje doe’. Maar je hebt gelijk, het kan ook misbruikt worden als spammy tool. Maar dat zal zoals bijna altijd aan de gebruker liggen, niet aan de tool.

 2. Zoals op Plus gemeld gebruik ik timely.is, dat werkt hetzelfde als bufferapp als ik jouw verhaal lees, maar wel met een aantal verbeteringen. De tijdzone kun je bijvoorbeeld instellen, hij pluist op basis van je stream uit wat het beste tijdstip is en je kunt samenwerken in een zend-account. Hij herkent reply’s, old-skool rt’s en nieuwe rt’s.
  Zelf gebruik ik het omdat ik nogal veel nieuws via Google Reader lees en dat wil delen. Maar als ik in een paar minuten tijd een flink aantal berichten onder elkaar zet ben ik juist spammy en bereik ik een averechts effect. Nu verdeel ik het over de dag. Daarnaast twitter ik er nog handmatig tussendoor. Ik ben er heel erg blij mee. Het gaat mij niet om het meten, maar vooral om het verdelen dus.

 3. Lange discussie nav deze post op Google+

  29 opmerkingen

  Henk Boshove – speciaal ook benieuwd naar ervaringen +Henk Eisema (jij gebruikt dit af en toe?) en +Ronny Lam zie ander programmaatje hiervoor gebruikt. Benieuwd hoe jullie ervaringen zijn en waarom jullie t gebruiken op twitter/facebook (en wellicht binnenkort ook hier op Google+) ..maar iedereen met mening of vraag is welkom πŸ™‚
  Gisteren 22:16 – Bewerken

  Huseyin Kaya – Ik gebruik buffer nu een paar dagen, het is inderdaad handig om je status berichten te automatiseren. Als je al je berichten achter mekaar zet dan vinden ze je irritant en willen ze je niet hebben als vriend. Nu kun je gewoon een hele boel berichten in buffer zetten en gewoon z’n gang laten gaan. Tijdens werk kan ik niets posten dus doet buffer het voor mij. Ik vind het top
  Gisteren 22:26

  Henk Boshove – interesting. verzamel je dan dagelijks ‘heleboel’ berichten +Huseyin Kaya ? ik werd daar zo moe van, dat verzamelen en vooruitplannen en agenderen.
  Gisteren 22:28 – Bewerken +1

  Huseyin Kaya – Ik volg veel websites met RSS kan makkelijk na een middag 300 nieuwe berichten hebben. Ik heb meestal ochtend of avond tijd (licht aan mijn planning) om alles te lezen en sociale sites bij te houden. inplaats van iedereen te spammen is het handiger om het verspreid over de dag te doen. Zo ben ik in aanmerking gekomen met buffer.
  Gisteren 22:33 +2

  Danny HOSKENS – Totaal onbruikbaar voor mij, maar voor de liefhebbers waarschijnlijk een Godsgeschenkje!
  Gisteren 22:33

  Henk Eisema – Ik gebruik het idd, maar dan heel primair en eigenlijk niet gebruikmakend van de analyse mogelijkheden! Ik gebruik het om opeenhoping van tweets te voorkomen. Maar, dat kan via hootsuit net zo goed.
  En analyse van tweets en de kliks kan ook bijv. mbv #visibli
  Voor primair gebruik is het prima! In combi met #ifttt is het wellicht interessant!
  Gisteren 22:33

  Henk Boshove – Thx +Henk Eisema – kreeg ook al een reactie van +Ronny Lam direct op mijn blog (reactie gegeven daar) πŸ™‚ Ik ga binnenkort eens kijken naar programmaatje dat ronny gebruikt
  Gisteren 22:37 – Bewerken

  Henk Boshove – +Danny HOSKENS werd er ook iebelig van… maar misschien ben ik inmiddels zo oud dat ik ff wat langer aan iets moet wennen πŸ™‚
  Gisteren 22:38 – Bewerken

  Henk Boshove – Timely.is heet het programmaatje waar +Ronny Lam gebruik van maakt (nog vergeten te zeggen)
  Gisteren 22:40 – Bewerken +1

  Ronny Lam – Yep, inderdaad, het is vergelijkbaar met bufferapp en als ik +Henk Boshove zijn blog zo lees met een paar kleine verbeteringen. Ik gebruik het niet om alleen te zenden en ook niet voor de analyrics, maar net als een paar mensen voor mij om niet mijn hele RSS-lezerij ineens over mijn volgers heen te storten. Ik ben er heel tevreden over. Groot pluspunt is dat ze een analyse doen van je tweets en reacties en op basis daarvan het voor jou gunstigste tijdstip kiezen.
  Gisteren 22:43 +1

  Henk Boshove – +Ronny Lam +Huseyin Kaya hoeveel berichten posten jullie per dag dan zo ongeveer op basis van bufferapp / timely?
  Gisteren 22:50 – Bewerken

  Huseyin Kaya – +Henk Boshove ik post zo 7 tot 9 berichten per dag. Ik doe ook nog veel handmatig.
  Gisteren 22:53

  Franc Schiphorst – ?? Social ?? Dat je geeltjes bij de koffiemachine hangt met de tijd dat ze gelezen mogen worden. Vind dat niet echt meer social, zal comemrcieel wel handig zijn maar social nee.
  07:38 +2

  Henk Boshove – +Franc Schiphorst mooie quote Franc
  09:35 – Bewerken

  Henk Eisema – +Franc Schiphorst als ik buffer gebruik weet niemand dat ik zo’n geeltje gebruik! als ik in hootsuite timed tweets doe eveneens niet… ik zeg dus niet wanneer jij het mag lezen, maar ik gebruik het om overkill aan tweets op hetzelfde moment te voorkomen! dat vind ik wel social en zeker handig!
  belangrijker is dat als mensen erop reageren je ook terugreageert… dat is wel social πŸ˜‰
  10:36 +1

  Franc Schiphorst – Dat niemand ziet dat je de boel “belazerd” wil niet zeggen dat je de boel niet “belazerd”. πŸ˜‰
  En is een overkill aan tweets uitgesmeerd over tijd geen overkill aan tweets? Wellicht is een blog entry dan meer toepasselijk.

  En het kan gevaarlijk zijn. Jij zet iets klaar en dan gebeurt er ergens iets en je gaat een tweet plaatsen die toen niet maar nu wel heel fout is.
  Zeg er zinkt een boot en men plaats een getimde tweet/advertentie over een cruise.

  ps zie mijn opmerkingen in de filosofische zin niet zozeer dat jij iets vout doet. πŸ˜‰
  Deze opmerking uitvouwen Β»
  10:56

  Henk Eisema – +Franc Schiphorst begrijp je opmerking wel hoor, maar je stelling dat het niet zo social is is wel lastig in een filosofische context te plaatsen…
  en idd is een blog mss wel interessant, maar heel vaak is het natuurlijk ook het sharen van links naar interessante content wat ik buffer en niet tweets alsof ik daadwerkelijk online ben…
  ik heb er geen moeite mee dat dit gebruikt wordt. Ik heb er wel moeite mee dat mensen niet reageren als je een reply geeft! DΓ‘t vind ik eigenlijk bijna niet kunnen zelfs niet in filosofische zin! πŸ˜‰
  Deze opmerking uitvouwen Β»
  10:59

  Roel Cobben – Ik gebruik buffer (nog?) niet, maar overweeg ’t om – zoals Henk ook aangeeft – wat meer over de dag te spreiden. Dan spreid je ook de discussiemomenten wat meer over de dag.

  Ik vind automatische DM’s etc. irritant. Gebruik van buffer niet :).
  11:07

  Henk Eisema – bedankt voor het reageren +Roel Cobben ! Leuk dat je je in de discussie mengt! Ik hoop dat we nog veel van elkaar mogen leren! Hartelijke groet, autoreply Henk
  11:15 +1

  Franc Schiphorst – Maar waarom zou jij die links verspreiden over de dag? Dan ben je voor andere mensen aan het denken. “Misschien hebben ze er wel last van?”
  En ze missen de reis. Stel dat je op een ochtend 10 kicke sites vind die de moeite van het delen waard zijn dan ga je toch niet wachten.
  En als je denkt dat het misschien teveel is dan is het dat waarschijnlijk ook en zul je of betere redactie moeten doen of een ander platform moeten nemen. πŸ™‚
  Wat ik er niet social aan vind is dat het een algoritme is die bepaald wanneer er iets geplaatst word en uiteindelijk is het een comerciele tool voor bedrijven die er $99/maand voor over hebben om social te doen.
  Deze opmerking uitvouwen Β»
  11:21

  Ronny Lam – +Franc Schiphorst over voor mensen denken gesproken, uit mijn TL, dit is een uniek persoon die niet te generaliseren is, maar toch…
  https://twitter.com/#!/JohnSmulders_nl/status/150235474005463040
  https://twitter.com/#!/JohnSmulders_nl/status/150235761059434496
  https://twitter.com/#!/JohnSmulders_nl/status/150236120108634114
  11:30

  Henk Eisema – +Ronny Lam lol… die john smulders is iemand met 327 tweets en die welgeteld 39 mensen volgt… dan zal hij heel snel ontvolgen!

  maar het geeft idd wel aan waarom zo’n bufferapp een functie heeft!
  ik gebruik trouwens de free versie van buffer… is meer dan toereikend!
  11:59

  Ronny Lam – +Henk Eisema Ik gebruik timely, is helemaal free en heel toereikend.
  12:01 +1

  Henk Eisema – +Ronny Lam ga ik ook eens naar kijken!
  12:02

  Franc Schiphorst – Timely “We help you schedule tweets for maximum impact” impact is niet het eerste woord als ik aan social denk πŸ™‚

  Deze testimonial is ook grappig
  “I now us it instead of going to Twitter.com – I can tweet without getting distracted by reading tweets.”
  Hahahaha maar wel anderen distracten

  “Before I didn’t know if I was sharing too much or too little or at the right times. Timely solves this by showing me exactly how often I should be posting and right at the perfect moments.”
  Dus hij laat een computer algoritme bepalen ipv in contact te staan met zijn gevolg.

  πŸ™‚

  ps heb nu ook een timely account es effe kijken
  Deze opmerking uitvouwen Β»
  12:58

  Henk Eisema – +Franc Schiphorst alles voor de #kloutzak score!!!
  12:59

  Ronny Lam – +Franc Schiphorst πŸ˜‰
  13:02 (bewerkt)

  Henk Boshove – haha +Ronny Lam +Franc Schiphorst +Roel Cobben +Henk Eisema +Huseyin Kaya +Danny HOSKENS uitgebreide discussie zo. Nu nog een leuke vraag aan jullie… hoe krijg ik deze discussie nu als reactie onder mijn blog? wil ‘m er wel graag bij bewaren namelijk. Makkelijker bij blog dan hier voor nog eens teruglezen. iemand idee?
  13:39 – Bewerken

  Ronny Lam – +Henk Boshove is dit wat?
  http://www.minimali.se/google+blog/
  +Jules Stuifbergen gebruikt hem ook.
  13:46

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: