Henk038

Geen woorden maar… beelden! Zomaar in mijn achtertuin

In fotoblog, Fris in je hoofd, Zwolle on januari 18, 2012 at 7:08 am

In plaats van een blog met de nodige tekst en één of twee plaatjes, nu eens de omgekeerde wereld. Geen woorden maar… beelden!

Gisteren was het prachtig weer. En de IJssel hier in Zwolle stroomt zowat door mijn achtertuin. Stukje wandelen en lekker in de zon kijken naar de IJssel. Camera meegenomen en geprobeerd de IJsselbruggen op de foto te zetten zonder natte voeten te krijgen. Hieronder een aantal foto’s (klik op de foto’s voor grotere afbeeldingen).


De laatste afbeelding is ook van de IJsselbrug, maar dan vanuit een ander perspectief. Prachtige bevroren dauw staat daar op de voorgrond.

Schitterde plek in Zwolle, prachtig weer, veel mooie beelden. Ondertussen in het zonnetje mijn hoofd maar eens wat opgeschoond. Wat ruimte gemaakt. Oude zooi eruit. De nieuwe beelden zijn er als herinneringen voor nu en later voor in de plaats gekomen. Weer iets frisser in mijn hoofd. Geen woorden maar beelden.

Beelden waar meer mensen op deze manier van kunnen meegenieten. Toch? Have fun.

  1. Geweldige foto’s! En je woorden zo herkenbaar! Het Engelse Werk is voor mij dé plek om mijn hoofd altijd op te schonen. Starend naar de IJsselbrug, de drukte voorbij zien sjezen, mensen op weg naar hun bestemming, allemaal met hun eigen emotie’s en gedachte. Een plek waar ik me lekker anoniem en tot mezelf voel, met mijn emoties en gedachte, zonder dat iemand het door heeft.

  2. reactie FB:

    Kumar Jamdagni: Prachtige foto’s Henk. Erg rustgevend. Beauty is in the details. Trouwens @elsekramer schrijft erg leuk en helder over hoe je met fotografie geld kunt verdienen: http://www.elsekramer.nl/artikelen/. #carrièreswitch ;o)

  3. Prachtig.
    Maar ik ben bevooroordeeld m.b.t. IJsselgezichten. Mijn overgrootvader Jan Voerman sr. was schilder, woonde in Hattem en was verliefd op de IJssel. Hij schilderde prachtige wolkenluchten.
    http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/nos/nieuws/2007/februari/video/20070225/voerman.wmv

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: