Henk038

Voor iedereen die veel wind vangt en er van geniet: Rot niet weg!

In Fris in je hoofd, gewoon doen!, leadership on januari 27, 2012 at 4:42 pm

Net als bij sommige Regeringsleiders, Kerkelijke leiders, Machtige bankdirecteuren, Trotse CEO’s van beursfondsen, Bekendende Nederlanders. Mooi van buiten. Imposant. Ze staan fier overeind, vangen veel wind en genieten daarvan. Bakens in de storm.

Omgevallen boom, rot van binnen, schone schijn

Maar als ze in echt zwaar weer terecht komen en opeens omvallen… Dan zie je dat de binnenkant minder mooi is. Soms gewoon rot. Niet meer stevig geworteld. Wat je daarvoor zag of meende te zien was niet echt.

Net als bij de boom op de foto. Dus extra goed kijken hoe mensen echt zijn. Niet te snel en te gemakkelijk je oordeel vormen. Kritisch blijven.

Oppassen ook dat het je zelf niet overkomt, dat wegrotten van binnen terwijl de buitenkant nog mooi lijkt. Stevig met beide benen op de grond blijven staan en weten waar je roots liggen. Fris in je hoofd blijven. Laten zien waar je voor staat. En lekker blijven groeien met je kop in de wind!

Advertenties
  1. heel mooi beeld!

    • Thx. Er staat veel van dit soort bomen bij elkaar daar. Eentje is er omgewaaid laatst. Toch zeker een boom van een meter of 30. Ga je toch anders naar die andere bomen kijken.. Vooral als het hard waait 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: