Henk038

Verwonderen! Over de verbazing en verwondering van anderen

In bloggen, verwonderen on januari 29, 2012 at 1:07 pm

De laatste tijd vind ik het leuk om regelmatig blogjes van anderen te lezen. Elke dag even een paar blogs opzoeken, bekijken, lezen. En als het me aanspreekt, ook even een reactie geven op ’t blog.

Mooi om te zien wat mensen bezighoudt en hoe ze het verwoorden. Korte blogs, lange blogs. Met of zonder foto’s. Soms alleen maar foto’s en een onderschrift. Van heel erg persoonlijk tot mensen die scherp analyserend een onderwerp behandelen. Soms een zakelijke blog.

Niet alles spreekt me aan. Niet alles is even interessant. Maar elke dag lees ik wel een blog dat echt de moeite waard is. Omdat het me raakt, omdat het interessant is, omdat het een beter beeld geeft van de schijf(st)er, omdat ik er om moet lachen. Soms gaat het over grote thema’s, vaak ook over kleine dingen. Laat je meenemen in hoe anderen tegen iets aankijken. Leer zelf met andere ogen om je heen kijken. Verwonder je over wat je ziet en meemaakt.

Verwonder, verwondering, blog, verbazing

Kan het dus iedereen aanraden. Lees eens een blog. Maak een lijstje met interessante bloggers. Of, nog handiger, ga een paar bloggers volgen (elke blog heeft wel een volg / follow knop) zodat je een melding krijgt als er een nieuw blogje staat te wachten. Kun je lezen als je daar zin en tijd voor hebt.

Zoeken naar leuke bloggers? Op twitter zijn genoeg mensen die een twitterlijst met blogs/bloggers hebben. Zoek anders online even een paar bloggers op die veel reacties krijgen. Tussen die reacties zitten vast mensen die ook bloggen (hop je zo van de één naar de ander). Of zoek op twitter of Google+ naar de hashtag #blog of (elke maandagavond) naar #blogpraat op twitter. Maar een paar suggesties, er zijn ook genoeg andere manieren.

Het mooiste van blogs lezen? Voor mij is dat het verbreden van mijn eigen kijk op dingen. Lezen hoe anderen ergens tegenaan kijken, waar ze zich over verbazen, druk over maken, wat hun beroert. Dat vind ik mooi. Genieten van iemands kijk op alledaagse dingen. Verwonderen over de verbazing en verwondering van anderen.

Doe het ook eens. Verwonder!

Advertenties
  1. Er gaat niets boven verwonderen, om kleine en grote dingen. Het is zo mooi als je je nog kan verwonderen.

  2. Wat kun jij mooi schrijven over verwondering. Blijf je vooral verwonderen!!!

  3. het grappige van de WOT is al die verschillende visies!
    dat verwonderd me.

  4. Mooi geschreven! Mijn reader staat altijd bomvol met nieuwe blogs en dankzij WOT en #iederedagbloggen komen er steeds meer nieuwe bij. Wat ik leuk vind aan nieuwe blogs ontdekken/lezen is dat ze me vaak ook inspiratie geven..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: