Henk038

Duurzaam verlicht. Ronduit mooi.

In natuur, verwonderen, Zwolle on januari 31, 2012 at 9:01 pm

Onderweg in Zwolle. Altijd kijken of je een leuk plaatje ziet. Geen camera bij me. Dus even snel een paar foto’s met de telefoon.

Vanochtend al fietsend kwam de zon op boven de gracht. Even een foto gemaakt. Eerst gewoon. Wel leuk. Maar toen zag ik de brugleuning. Een oude gietijzeren leuning met rondjes erin waar je doorheen kunt kijken. even op de knieën. Geeft meteen een heel andere kijk op de gracht en de opkomende zon.

Ronduit mooi!opkomende zon, gracht, Zwolle, watertoren, perspectief, ronduit mooi, ochtend

Vanmiddag liep ik nog even over de dijk. Op zoek naar de laatste zonnestralen van deze koude, maar mooie dag. De zon stond laag boven de IJssel. Vanaf de dijk scheen de zon prachtig op het water. Monet had er een mooi schilderij van gemaakt. Maar toen ik het pad verliet en afdaalde naar het water, zag ik een mooie manier om de zon te fotograferen. Als lantaarnpaal, als lichtbaken,  midden in het water.

Duurzaam verlicht!Duurzame verlichting, ondergaande zon, IJssel, Zwolle

Vanuit een ander perspectief kijken naar je omgeving. Vanuit een ander perspectief kijken naar dingen die je al vaak gezien hebt. of gedaan hebt. Het kan. Niet alleen bij het maken van een foto. Het kan elke dag in elke situatie.

Gewoon nieuwsgierig blijven. Rondkijken. Blijven verwonderen over wat je ziet en meemaakt.

Deal?

Advertenties
 1. leuk dat je je ding hebt gevonden door anders om je heen te kijken en dit vast te leggen met de camera. Als je vanuit dit perspectief blijft kijken naar je omgeving dan gaat er een wereld voor je open. Bewonder en verwonder de wereld Henk. Groet Gea

  • thx Gea. ik zit altijd goed te kijken of ik leuke plaatjes zie. Even genieten onderweg. Op twitter en met zo’n blog kun je anderen ook laten meegenieten 🙂

 2. Erg mooi gezegd en zo waar! Ben zelf ook altijd opzoek naar net even de dingen letterlijk en figuurlijk vanuit n ander perspectief te bekijken. En weer prachtige plaatjes! Leuk, creatief en speels!

 3. Twitter reactie van MooiOp17 (Jeanette de Jong): @henk038 mooie foto’s!! Carrieremove naar fotograaf 😉

 4. Erg mooi.

  ben net terug van Singer Laren. Tentoonstelling van Jan Sluijters. Die man kon behalve dat wat hij zag, ook dat wat hij voelde op het doek krijgen. Erg genoten.

 5. En zo krijgen wij weer een nieuwe kijk op Henk Boshove. Wist niet dat je zo’n kunstzinnig oog had. Mooi!

 6. Ha Henk,

  De foto’s zijn leuk geworden, creatief met licht en mobiel.
  De wereld ziet er nu wat ijziger uit. oma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: