Henk038

Zoo vader Zoo zoon (keer twee)

In Familie, gewoon doen!, Kinderen, Zwolle on maart 17, 2012 at 10:39 pm

Gisteren de hele dag met m’n jongste op stap geweest. Hij is 6 jaar. Samen hebben we meegedaan aan een mooi NLdoet project (check www.nldoet.nl als je wilt weten wat dat is). We hebben allerlei klussen gedaan in een speeltuin in Zwolle. Samen met circa 25 andere vrijwilligers. Een NLdoet project dat we hebben geregeld met Rotary Zwolle Noord.

image
Het was toevallig de speeltuin waar ik de afgelopen jaren (voor we verhuisden binnen Zwolle) heel erg vaak ben geweest met de kids. Urenlang hebben we daar gespeeld, gevoetbald. In de zon gezeten. Gepicknickt. Verstoppertje gespeeld. Piratenschatten gezocht. Kinderfeestjes gehouden. Toeval bestaat niet. Dat maakte het extra leuk.

image

Hij zou eigenlijk maar 2 uur meehelpen. Maar daar kwam niks van in. Hij vond het veel te mooi, te gezellig, te leuk. Hij was echt niet van plan te stoppen. Het werk was nog niet af en het was veel te gezellig. Oké, prima. Niet over nadenken. Als je wilt blijven, dan gooien we het programma toch om. Geen probleem. Gewoon doen.

image

We hebben een topdag gehad. Hij heeft met allerlei mensen samengewerkt. De hele tijd druk met harken, spitten, rijden met kruiwagens, afval in vuilniszakken stoppen en sjouwen met zakken. Bloemperkje aanleggen. En schilderen, dat heeft hij ook lang gedaan. Met twee kwasten tegelijk. Dan gaat het namelijk veel sneller. Je hebt toch twee handen?

image

Ik moest een paar keer die dag terugdenken aan mezelf als jongen. Mijn vader helpend. Thuis en op zijn werk. Wat heb ik dat veel en lang gedaan. En wat heb ik daar nu nog steeds hele mooie herinneringen aan. Verbondenheid. Samen zijn. Plezier. Samen hard werken. Voldoening. Samen een klus klaren. Lachen.

Bij het handen wassen voor de lunch zei hij “andere mensen helpen is leuk!”. En zo is ’t maar net. That’s the spirit! Dat heeft hij spelenderwijs ervaren gisteren, in de speeltuin. Geen mooiere plek kunnen bedenken.

image

Ik hoop dat hij dat blijft beseffen. Dat hij vaak en veel andere mensen gaat helpen. Dat hij in beweging komt voor iets dat mooi of belangrijk is. Dat hij net als vandaag mensen blij maakt. Dat hij net als vandaag ook zelf de fun er van inziet, ervan geniet en dat ook uitstraalt.

Hij kreeg ’s middags na 5 uur hard werken als eerste zijn NLdoet oorkonde. Ik kreeg er ook één. Natuurlijk even samen op de foto. Een mooie herinnering.

image

Deze dag is met permanente inkt op mijn harde schijf vastgelegd. Een herinnering die ik graag de rest van mijn leven meeneem. Met een BIG SMILE erbij. We hebben elkaar vlak voor hij naar bed ging voor een lange NLslaap nog even extra geknuffeld.

Zoo vader Zoo zoon. In meerdere opzichten vandaag. Wie weet herinnert hij zich later deze dag ook nog. Wie weet. Wie weet…

 1. Hartverwarmend, vooral de foto van jullie samen. Jong geleerd, oud gedaan.

 2. Heerlijk. Staat ook op zijn harde schijf. Onbetaalbaar.

 3. Mooi. lief en warm verhaal!

 4. Wat een heerlijke dag! Ik weet zeker dat hij dit later ook nog zal herinneren..

 5. één van de reacties via twitter
  Noesjka ‏ @Snoesjka
  @henk038 Mooi Henk! Waardevol. En reken maar dat hij het zich herinnerd. Over 30 jaar schrijft hij er een blog over

 6. Thx Harry, Kumar, Jacob Jan en Rianne voor jullie reacties!

 7. Henk,

  Ik zit nu voor het eerst jouw blog door te bladeren & zie volgens mij dat je in een speeltuin werkte met je zoontje, waar iik afgelopen weekend heb geparkeerd. Is dat in de buurt van de Trompstraat ??? Daar wonen nl vrienden van ons. Zag op Facebook ook vaak prachtige foto’s voorbij komen, dus ik ga wel eens wat vaker kijken.

  • Erik, welkom op m’n blog! Ja, dat is bij tromp straat. Achter de wipstrikkerallee. Daar hebben we met veel vrijwilligers lekker gewerkt. Woon inmiddels zelf bij t engelse werk.
   Leuk dat je m’n blog gaat lezen. Je kunt je abonneren (via follow) of regelmatig ff kijken.

   Henk

 8. Je schrijft bevlogen.
  Mag ik je -wellicht ten overvloede- tippen op Vader Aarde, boek van Olof Smit
  frontierworld.nl/nieuw-boek-vader-aarde-van-olof-smit.html

 9. Je schrijft bevlogen.
  Mag ik je -wellicht ten overvloede- tippen op Vader Aarde, boek van Olof Smit
  frontierworld.nl/nieuw-boek-vader-aarde-van-olof-smit.html

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: