Henk038

Landgenoten!

In burn-out / burnout, omdenken on mei 2, 2012 at 7:45 pm

Deze blog is op 29 april geschreven als gastblog, als onderdeel van een 24 uurs gastblog marathon. Hier de link naar de site waar alle 24 gastblogs staan: http://thesmellofacrayon.wordpress.com/2012/04/29/landgenoten/  elk uur een blog van een andere blogger. Het was leuk om te doen en de zeer verschillende blogs te lezen. Veel reacties op mijn blog gehad ook. Kortom, dat ga ik nog eens vaker doen!
———————————————————————-

Landgenoten! Laat ik zo maar beginnen met mijn gastblog. Geen idee immers wie deze blog hier leest. Maar deze blog is in het Nederlands, dus het zullen meestal ‘landgenoten’ zijn. Bovendien is het zo Koninginnedag. Daar past zo’n opening wel bij.

Normaal gesproken was deze periode rond Koninginnedag voor mij HET moment in het eerste halfjaar om naar uit te kijken. Na 4 maanden hard werken de eerste week vakantie. Met nog steeds bergen vol “werk in uitvoering” maar bewust even de pauze knop indrukken voor een korte break.

Een week om even bij te tanken, even lekker weg met ons gezin. Meestal een weekje vakantie ergens in Nederland. Want Nederland is heel erg mooi in het voorjaar. Lekker om daar bewust van te genieten.

Dit jaar is deze periode rond Koninginnedag NIET een periode om even te ontspannen en bij te komen. Heb er dit jaar niet naar toegeleefd. Ik heb er de afgelopen weken zelfs niet aan gedacht of bij stilgestaan. Dat is best wel vreemd. Maar als je uit de running bent door een burn-out dan is er wel meer vreemd.

image

De weg van wieg tot graf  is niet recht en niet zonder risico’s. Zo af en toe raak je wel eens wat.  Bij mij is dat op dit moment een burn-out. Die van mij is nogal onvoorspelbaar en eigenwijs en het best te verdragen als ik veel met ‘m buiten ben. Vooral wandelen vindt ‘ie fijn. Zo’n burn-out is apart gezelschap. Je vaste patronen, je manier van denken en doen worden er door beïnvloed. Dat is voor mij toch wel één van de grote pluspunten van een burn-out. Even een reset. Even een paar rondjes draaien om te kijken welke kant je verder op moet, wilt, kunt.

image

Nu kun je  gaan lopen klagen en zeuren (inderdaad: een burn-out is verre van prettig), maar je kunt ook kijken wat het je voor moois brengt. En dat is ook best veel, mits je daar voor open staat. Nu ben ik van nature een optimist met een flinke rugzak vol zelfspot. Ik hou er ook van om net even anders tegen veel dingen aan te kijken dan de meeste mensen. Dat doe ik niet bewust. Het is gewoon een kleine afwijking. Een mindset die nu erg goed van pas komt. Omdenken en kijken waar zo’n burn-out wel goed voor is in plaats van chagrijnig klagen wat je allemaal niet kunt.

Dit jaar dus niet een week op adem komen in een drukke periode. Het wordt een week waarin ik weer wat extra dingen oppak. Een week waarin ik probeer mijn energie weer een niveautje hoger te krijgen. Een week waarin ik verder werk aan het realiseren van de vele leuke ideeën in mijn hoofd. Een week die me weer verder op weg helpt… op weg naar “Happy New Henk”.

Maar ook een week waarin ik net als voorgaande jaren ontzettend geniet van hoe mooi Nederland is in het voorjaar. Bijvoorbeeld in de bollenstreek (dat was al zo in de tijd van Monet. Zie zijn schilderij  “Bollenvelden en windmolens bij Rijnsburg” uit 1886 – in bezit van het Van Gogh museum).

Want niet alles is anders met een burn-out beste Landgenoten!

Advertenties
 1. Hier de reacties op mijn blog vanuit gastblog pagina:

  lindakwakernaat (@lindakwakernaat) | 29 april 2012 om 11:35
  lieve henk ik wens je vele happy-new-henk weken!

  henk038 | 29 april 2012 om 11:37
  thx Linda! ik ben er lekker mee bezig en dat gaat wel lukken. Nog niet scherp wat Happy New Henk zal gaan inhouden, maar dat maakt het ook wel spannend. Ben nu eindelijk ontdekkingsreiziger

  Pingback: Gastbloggen – is dat vreemdgaan of thuiskomen? Of allebei? « henk038

  Khadija | 29 april 2012 om 12:26
  Gaat helemaal goed komen hoor, met die Happy New Henk! Ik ben zeer benieuwd (want uiteindelijk gaat men ‘m leren kennen op je blog hé en die blog van jou is toch wel een soort van bijbel voor me). Het ga je goed, landgenoot!

  henk038 | 29 april 2012 om 21:16
  Mijn blog als bijbel? Haha.. nu moet ik EXTRA opletten wat ik daar allemaal schrijf Khadija

  Debbie | 29 april 2012 om 16:11
  Fijn dat je zo optimistisch blijft en bewust geniet! Ik ben heel erg benieuwd waar jouw pad je naar toe zal gaan brengen. In ieder geval wil je hierbij heel veel succes en sterkte wensen, dat je maar heel snel “Happy New Henk” mag gaan ontmoeten!

  henk038 | 29 april 2012 om 21:17
  Ben zelf ook benieuwd debbie. ik ga het meemaken en ik zal er over blijven bloggen. deal?

  Debbie | 29 april 2012 om 23:11
  Deal!

  Carolien Geurtsen | 29 april 2012 om 17:59
  Veel herkenning, meer nog dan ik in de gaten had. het is dat ik het woord lotgenoten stiekum een beetje haat..dus aak ik er lot-genieten van, dat gaan we doen, ik ook. Fijne man, fijne inspiratiebron, fijne medewandelaar op het pad des levens…
  Groet en tot dan
  Carolien

  henk038 | 29 april 2012 om 21:21
  Grappig dat we allebei zo’n blog plaatsen. Laten we er voor zorgen carolien at de burnouts volgend jaar om deze tijd ritueel zijn verbrand en voltooid verleden tijd zijn…

  ruudketelaar | 29 april 2012 om 23:44
  Mooi open blog, Henk. Op weg! Veel spect voor hoe jij vormgeeft aan jezelf. Als ik het zeggen mag: je lijkt te verpoppen!

  henk038 | 2 mei 2012 om 11:49
  Thx ruud …nu nog ff afwachten WAT voor soort vlinder eruit komt straks.. via mn blog hou ik je op de hoogte!

  Elja Daae (@Elja1op1) | 30 april 2012 om 02:30
  Ik weet [uit ervaring] dat een positieve instelling als die van jou alle verschil gaat maken in je nieuwe pad. Dat gaat helemaal goed komen, 100% zeker weten. Vooral als je, zoals jij, weet te genieten van de (kleine) mooie dingen!!

  henk038 | 2 mei 2012 om 11:52
  Gaat natuurlijk goed komen. waar, wanneer en hoe dat weet ik nog niet. dat is steeds meer de fun ook ipv de frustratie. ik sta er open in. Genieten van kleine dingen kon ik altijd al, niet kwijtgeraakt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: