Henk038

* beep * beep * 5 minutes of FAME * beep * beep *

In social media, verwonderen on augustus 9, 2012 at 9:24 am

Mooi dat allerlei sporters die jarenlang dag in dag uit keihard werken voor hun sport (naast werk of studie) tijdens de Olympische Spelen ook eindelijk in de spotlights staan. Aandacht, interesse, de kans te laten zien wat ze kunnen. Denk aan judo, lange afstand zwemmen, schermen, kanovaren, schoonspringen, tien/zevenkamp, ritmische gymnastiek, schieten, zeilen, snelwandelen, etc. Mooi om dat soort gepassioneerde sporters in zo’n fantastiche setting bezig te zien. Ook al snap je niet altijd hoe de sport in elkaar zit. Who cares, daarom kun je er wel van genieten en je verwonderen over de intense beleving van die sporters.

Fokke & Sukke over snelwandelen

Als je zo zit te kijken dan vraag je je af hoe dat op ’t werk gaat. En op school. Eigenlijk speelt daar het zelfde. Ook daar heb je ‘sterren’ die altijd in de spotlights staan. Altijd aandacht krijgen. Makkelijk dingen voor elkaar krijgen. Maar er zijn ook op het werk en op school heel veel harde werkers die grote prestaties leveren die niet of nauwelijks gezien worden. Geen spotlights of specifieke waardering.

Hoe zou je kunnen organiseren dat die harde werkers die niet of nooit in de grote belangstelling staan af en toe ook op een mooie manier in de spotlights komen. Net als die onbekende sporters tijdens de Olympische Spelen!

Zou (interne) social media daar een rol bij kunnen spelen?

Iemand een leuk idee voor * beep * beep * 5 minutes of FAME! * beep * beep ?

  1. Er zijn altijd manieren te bedenken. Door iemand een rolletje te geven in een schoolmusical bijvoorbeeld. Of door een tekening in een wissellijst op te hangen in de wandelgang. Dat zijn vaak dingen die heel erg motiverend werken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s