Henk038

Vandaag doe ik mee met bloggen over #WOT – DAT is onverwacht! of NIET?

In bloggen, verwonderen on augustus 9, 2012 at 5:24 pm

Ik heb nog nooit meegedaan aan bloggen op basis van het “woord van donderdag” (WOT – Word On Thursday). Iets waar andere Nederlandse Bloggers wel wekelijks aan meedoen. Maar ik zag het voorbijkomen. Onverwacht! Ik dacht meteen: Leuk woord!

Dat ik nu wel meedoe en hiervoor nog nooit. Is dat onverwacht? Dat zou je zo kunnen zeggen. Maar hoeft niet per se. Het hangt er maar vanaf hoe je ‘onverwacht’ interpreteert of definieert.

Is iets onverwacht als het opeens gebeurt of als het afwijkt van normale patronen? Of is iets als onverwacht te bestempelen als er iets gebeurt in afwijking van datgene wat je min of meer expliciet verwacht?

Ik doe anders nooit mee met WOT. Nu wel. Is dat onverwacht? Tsja… Voor sommigen misschien wel. Maar ja, ik blog over van alles en nog wat. Elk onderwerp is mogelijk. Dus een keer over WOT kan ook prima. Je kunt dus ook zeggen dat het niet onverwacht is.

Dat was de flits die door mijn hoofd ging toen ik toevallig zag wat WOT was vandaag. Iets te filosofisch? Ik ben er niet over uit wat “onverwacht” nu precies is. Ik heb meestal niet zulke hele strakke verwachtingen. Ik kijk ook niet snel op van wat er gebeurt. Ik ben dus meer van de tweede categorie dan van de eerste. Iets is niet snel ‘onverwacht’ in mijn ogen. Het gebeurt gewoon.. Prima. Kom maar op – Let’s go!

De Write On Thursday. #WOT. Iedereen kan meedoen, het is een creatieve schrijfopdracht, vrij om te bepalen hoe je dat wilt doen, zoals het bij bloggen hoort en mag kort, lang, in blog, flog- of vlogvorm. Het gaat erom dat je het woord wat elke donderdag gebruikt gaat worden in z’n meest vrije vorm kan uitleggen. Wat vind je ervan, hoe denk je erover, heeft het een metaforische werking, zijn er vergelijkingen, kun je een anekdote terughalen, laat het je dromen of is het vlak en abstract? Wil je andere #WOT woorden en blogposts lezen, check hier Vergeet ook niet de link naar je eigen blogpost in de comments te zetten zodat anderen je blog kunnen lezen en reageren.

  1. zo kun je het ook zeggen, niets is verwacht, niets is onverwacht of alles is verwacht of alles is onverwacht.

    (ahum, ik weet nou eigenlijk zelf niet meer wat ik zeg)

  2. Leuk Henk,

    Je geeft zo op een ontspannen manier in een paar woorden een mooi beeld van jouw associatie(s). En je bereikt dat ik mij afvraag: waarom kom ik hier eigenlijk (dit blog) niet vaker?

    Dank.

  3. Leuk, onverwacht een nieuwe WOT-er 🙂

  4. Waarom zou je worstelen met ‘onverwacht’? Jij drukt het perfect uit… Uiteindelijk maakt het niet uit en gaat het onverwachte over in het verwachte. En omgekeerd. Mooie #WOT, Henk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: