Henk038

Als het water aan de lippen staat… is de redding dan nabij?

In Familie, Kinderen, verwonderen on december 22, 2012 at 4:31 pm

Nederland is Waterland. Water in overvloed. EN.. Als het water aan de lippen staat, moet je je kunnen redden. Het liefst zelf. Redding is niet altijd nabij.

Kids in Nederland MOETEN kunnen zwemmen. DUS staan ouders in de rij en staan ze op wachtlijsten. Want we mogen dan hier in Nederland dan wel een overvloed aan water hebben. Water voor zwemles en zwemjuffen en zwemmeesters zijn schaars!

image

Wij hebben drie kids. Sinds vanmiddag hebben ze alledrie hun diploma A, B en C!  Geen van onze drie kids heeft echter alle lessen in hetzelfde zwembad gevolgd. We hebben zo ongeveer alle zwemlesmogelijkheden in Zwolle gehad. Ook in Kampen/IJsselmuiden zijn we geweest. Andere ouders hebben in de afgelopen jaren hun zwemheil in andere dorpen buiten Zwolle moeten zoeken (zoals Wezep,  Dalfsen, Staphorst, etc). De schaarste was af en toe groot.

Toch bijzonder. Je weet wanneer kinderen geboren worden of in de stad komen wonen (GBA). Je weet ook hoeveel kinderen in welk jaar in een stad naar school gaan als ze 4 jaar zijn (Onderwijsadministratie). Je wilt graag dat kids zo veilig mogelijk zijn in en bij water. Blijkbaar is het dan TOCH nog moeilijk om het aanbod van zwemlessen af te stemmen op de vraag. Bijzonder…

Alle drie de kids achter elkaar op Zwemles. Alledrie voor diploma A, B en C. Met die negen diploma’s ben je wel even zoet! Veel uren, veel kilometers, veel wachten, veel zweten. Maar ook heel veel lol als je ziet hoeveel plezier kids hebben als ze in het water lekker hun gang kunnen gaan. Vanaf vandaag zijn we er klaar mee. Kortom,  vandaag is het feest in huize Boshove! Feest! We laten bijna een decennium aan zwemles achter ons.

image

We maken ons op voor een nieuwe periode. Kids die puberen en volwassen worden. Zijn daar ook wachtlijsten voor? Als ons daar het water aan de lippen staat… is er dan redding nabij? We zullen het zien. Eerst hier maar even van genieten! Dus fles bubbels open… PLOP!

 1. gefeliciteerd.

  man wat was dat afzien, langs de kant staan voor 4 kids.

  maar wat was dat prachtig 4 x trotse gezichten bij de dilploma’s.

  dat puberen en volwassen worden is erg leuk.

  al ben ik er straks een kwijt voor een half jaar. Aan Shrilanka.

  • Altijd baas boven baas Jacob Jan (4!). En een half jaar een kind aan de andere kant vd wereld lijkt me Als ouder moeilijk…. maar ik heb nog tijd er aan te wennen! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: