Henk038

Ga niet langs START. Ga direkt naar Memory lane!

In Memories, verwonderen on januari 29, 2013 at 10:34 pm

Ik reed van Amsterdam naar Zwolle. De file was oneindig. Het regende. Ik nam al bellend wat afslagen, miste er één. Reed verkeerd. Zag dat de omweg heel groot werd. Op het scherm van mijn navigatiesysteem zag ik opeens allemaal pittoreske dorpjes verschijnen.

Opeens zat ik dichtbij Nederhorst den Berg. Ik ben meteen afgeslagen en de lange weg dwars door het dorp gereden. Ik was er heel lang niet geweest. Er was weinig veranderd. Heel weinig.

image

Jaren geleden kwam ik er vele weken per jaar. Een klant had daar een bedrijf. In die tijd (eind jaren ’80, begin jaren 90) zaten accountants jaarlijks nog vele weken (in najaar en voorjaar) bij hun klanten “in huis” voor de controle van de jaarrekening. Vanuit Zwolle was Nederhorst den Berg wel een eind rijden. Wekenlang op en neer. Lange dagen. Mooi werk. Mooie klant.

Ik reed door de straat. Het bedrijf zit er al lang niet meer. Maar het pand staat er nog. Een ander logo en een andere naam op de gevel. Ik denk dat het circa 20 jaar geleden is. Toch weet ik nog exact hoe het pand er toen van binnen uitzag. De hele indeling van het kantoor, het magazijn, de hal. Spontaan schieten mij ook allerlei namen te binnen. Oude namen uit een ver verleden. Maar nog scherp in mijn geheugen. Met de gezichten erbij alsof ik ze gisteren nog zag. Wonderbaarlijk. Zo scherp.

Ik heb daar in een belangrijke fase van mijn carrière veel tijd doorgebracht. Heb daar veel geleerd. Veel van anderen geleerd. Mijzelf veel geleerd. Veel over mijzelf geleerd. Kwaliteiten in mijzelf ontdekt en ontwikkeld. Interessante problemen mogen bekijken en helpen oplossen. Veel gezien en gehoord waarvan ik mij heb voorgenomen om het later ook zo te gaan doen. Of absoluut nooit zo te gaan doen. Heel hard gewerkt, heel veel plezier gehad.

image

In een paar seconden de keuze gemaakt om door Nederhorst den Berg te rijden. In een paar minuten er doorheen gereden. Niet langs START, direkt naar memory lane. De rest van de dag heb ik lopen nadenken. Oude herinneringen. Oude anekdotes. Oud collega’s.

Het navigatiesysteem kent “Memory Lane” niet. Die bleef nog lang roepen “indien mogelijk rechtsomkeert”. Niet gedaan. Niet rechtsomkeert gemaakt met de auto. Dat kon ik niet. Ik moest af. Ook als persoon kun je niet rechtsomkeert maken. Je kunt niet terug naar toen. Behalve in je hoofd, daar kan het gelukkig wel.

image

Mooie herinneringen.  Fantastisch om ze te maken. Fantastisch ook om ze later af en toe opnieuw te beleven.

Gewoon af en toe doen. Niet luisteren naar de dwingende stem van de navigatie. Ga niet langs start, ga direkt naar Memory Lane!

Advertenties
  1. ik heb ook wat blogjes van dit soort. Af en toe een uitstapje naar vervlogen tijden, leuk blog!

  2. leuk blog.

    ik heb dat als ik langs Wageningen kom. Niet eromheen (Utrecht A12>A50) maar door Wageningen. Soms sta ik op de parkeerplaats van mijn oude studentenflat. Soms rijdt ik het bos in, waar ik wandelingen maakte, soms rijdt ik langs de dijk.

    heerlijk..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: