Henk038

Meiden en voetbal. Wat een combinatie…

In Kinderen, Zwolle on mei 26, 2013 at 11:51 am

Onze dochter speelt al lang voetbal, bij Bequick’28 in Zwolle. Fanatiek ook. Ook op school heeft ze extra voetbaltraining (voetbal class: 6 lesuren per week). Ze zou dit jaar eigenlijk in de meiden C spelen. Maar doordat Bequick’28 flink is gegroeid in het meidenvoetbal kon er naast een meiden A, B en C ook een meiden D worden gevormd. Ze koos er voor om samen met een vriendin dit jaar in de D te blijven spelen.

Bijzonder team, meiden D. Een team met een aantal meiden die al jarenlang voetballen en een behoorlijk aantal die net op voetbal zitten. Een paar voetbalden dit jaar echt voor ’t eerst. Ze kwamen over vanuit een andere sport, zoals hockey. Anderen voetbalden veel op straat en stonden nu met een team op het veld.


“]image

Vanaf de start zag je al dat er veel voetbal en strijdlust in het team zat. Ze gingen ervoor. Elke week twee keer anderhalf uur trainen, altijd een hoge opkomst. Zaterdags voetballen. Prachtig om te zien hoeveel progressie alle meiden gemaakt hebben in een jaar tijd. Individueel maar zeker ook als team. Mooi om bij mijn eigen dochter te zien hoe heerlijk zij het vindt om te voetballen. Het liefst elke dag. We hebben dit jaar veel wedstrijden gezien. Goed voetbal en een super sfeer.

Dit weekend was de afsluiting van het voetbaljaar. Eerst een meidentoernooi in Zutphen en daarna bbq’en en een slaapfeest bij ons. Het werd een echt feest. ’s Middags werd eerst het toernooi gewonnen. Dus de bbq begon met een Beker & Big smiles. Bbq was ook top. Geslapen werd er weinig.

Het bbq’en ging ondanks het weer met een grote partytent en vuurkorf erbij prima. Natuurlijk moest er met veel popcorn ook nog gekeken worden naar de Champions League finale. Tussendoor marsh mellows roosteren en later op de avond kletsen en kleine vuurtjes stoken in de tuin. Ondanks de regen. Who cares, voetbalmeiden zijn niet van suiker.

image

Het plan om in tentjes in de tuin te kamperen hebben we maar laten varen. Harde regen en veel te koud. Dus allemaal op een matje binnen in de kamer. Pret tot diep in de nacht daar binnen. Wij zaten met de trainers en leiders nog lang gezellig buiten bij het vuur te praten en met een drankje het seizoen af te sluiten.

’s Ochtends waren de douches en de spiegels populair. Het blijven meiden. Daarna eten met z’n allen (team, trainsters, leiders) aan lange tafels in de kamer. Warme broodjes (veel), grote pakken jus, pannen vol gebakken en gekookte eitjes. Het ging allemaal op, mooi gezicht. Beide zoons vonden al die meiden in huis ook wel interessant. Kunnen we wel vaker doen vonden ze.

Het eten gaf duidelijk nieuwe energie. Dus daarna allemaal de tuin in. Voetballen, trampoline springen, etc. Tegen de middag werd de meer dan 24 uur samen als team afgesloten. Iedereen lekker naar huis. Toen de rust was teruggekeerd konden wij het huis en de tuin weer een beetje fatsoeneren.  En de internet verbinding compleet resetten. De wifi router kon het geweld van al die meiden met smartphones absoluut niet aan (ze moesten bij binnenkomst natuurlijk allemaal meteen het wifi wachtwoord…).

image

Het was een mooie afsluiting van een mooi seizoen. Volgend jaar gaat het team uit elkaar, want een groot deel van de meiden gaat naar een andere team. Keus genoeg. Ook volgend jaar geeft Bequick’28 weer een meiden D, C, B, en A team. En zelfs een extra B selectieteam. Prachtige ontwikkeling voor het meidenvoetbal in Zwolle.

Meiden en voetbal. Wat een mooie combibatie!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: