Henk038

Papa, waarom bbq’en wij nooit?

In Familie, Memories on juni 2, 2013 at 7:32 am

Tsja. Kinderen en belangrijke levensvragen. Wie waren jouw vader en moeder? Heb jij jouw opa en oma wel gekend? Was ik al bij jullie voor ik was geboren? Hebben we allemaal al gehad.

Nu hebben we een nieuwe: Papa, waarom bbq’en wij nooit?

Ehm tsja. Omdat ik niet zo van halfverbrand, veelal goedkoop en vet vlees hou dat vaak van binnen niet gaar is. Dat was zo ongeveer altijd mijn antwoord. Plus ik vond het zo’n gedoe. Met zo’n bak met kolen en aanmaakblokjes klooien terwijl ik binnen een mooie keuken heb.

image

Dat eerste is vooral gebaseerd op ervaringen van vroeger. Wat was het vlees voor de bbq vroeger smerig. Vette worsten en speklappen. Wat was de bbq techniek vaak beroerd vroeger. Van buiten zwart, van binnen half rauw. Ik kon ook niet zo goed tegen de combinatie slechte bbq met bier. Hele slechte herinneringen aan.

Ik ben menig maal ziek geweest na zo’n bbq. Om dat te voorkomen at ik alvast thuis wat. Op de bbq beperkte ik mij dan tot een kipsateetje en wat stokbrood, met een biertje erbij. Zo heb ik heel wat bbq’s overleefd.

En die bbq apparaten en kolen van vroeger… dat was ook niks. De voorbereiding en het schoonmaken duurde samen langer dan het bbq’en zelf. Niet mijn hobby.

Maar tegenwoordig is er heerlijk vlees en vis te koop voor de bbq. De bbq apparatuur is ook flink verbeterd. Ik moet eerlijk zeggen dat we de laatste twee jaar af en toe een bbq hebben gehad die best lekker was. Met en zonder veel bier. Ging steeds goed. Wat een vooruitgang.

image

Nog steeds maak ik liever eten in de keuken om het vervolgens lekker in de tuin op te eten met z’n allen. Als je dat goed voorbereid kun je ook prima zonder bbq heerlijk en relaxed genieten. Pastaschotels, risitto’s, tabouleh. Vers klaargemaakte vis. Salades. Lekker.

Maar ach.. misschien, heel misschien moeten wij ook maar eens als allerlaatste Nederlanders een keer zelf een bbq uitproberen. Kids zouden dat wel willen. Die zijn dol op een broodje met een echte hamburger (niet die smakeloze fastfood plakken).

Zou er iemand te vinden zijn die onze kids kan leren bbq’en (kunnen wij relaxen) en die weet welke bbq we moeten kopen? Anders hebben we straks zo’n ding in de schuur staan en vragen de kids nog steeds…

“PAPA, WAAROM BBQ’EN WIJ NOOIT?”

image

Maar misschien kan ik ook gewoon regelmatig iemand die echt goed kan bbq’en (echte BBQ CHEF, een vakman met schort) uitnodigen. Kom bij ons in de tuin bbq’en. Regelen wij de tuin, tuintafels/stoelen en bier/wijn. En dan neemt de bbq chef zijn (of haar) bbq en mooi vlees/vis mee. Misschien is DAT nog wel een betere oplossing. Co-creatie en sharing. Dat is heel modern toch?

Papa, waarom bbq’en wij nooit? …omdat anderen het beter kunnen en wij zelf niet zo’n ding aanschaffen voor die drie keer per jaar. Beter voor iedereen kids!

(Schort te koop via: http://www.zazzle.nl/hagel_aan_de_bbq_chef_kok_schorten-154534164315679152)

Advertenties
  1. Haha, lollig! Met de elektrische bbq is het tegenwoordig nog wel te doen maar het is en blijft een heel gedoe!

Laat een reactie achter op Rebelse Huisvrouw Reactie annuleren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: