Henk038

100% Nederland. For your eyes only!

In Fris in je hoofd, Kinderen, natuur, verwonderen on juni 16, 2013 at 3:08 pm

Ik doe het vaak. Soms ’s ochtends. Soms ’s avonds. Lekker. Even terugtrekken, afzonderen. Even uit de herrie van de dag. Even geen tv, radio, internet, social media. Even geen collega’s op whatsapp, sms, telefoon. Zelfs even geen kids om mij heen. Papa even alleen op pad!

Even rust in het hoofd. Even bijkomen en voltanken. Fris hoofd halen. En dan het liefst niet even, maar langer.

image

Paarden en zwanen in de uiterwaarden van Zwolle

Als het even kan elke dag de wandelschoenen aan en naar buiten. Een fris hoofd halen. Wandelen. Relaxen. Echt genieten van wat er om me heen te zien en te horen is. Heerlijk. Vooral ’s ochtends vroeg (als de kids nog slapen sluipt papa het huis uit) is het nog heel stil en rustig buiten. Nou ja stil… geen geluid van mensen en machines bedoel ik dan. De dieren, vooral vogels en kikkers, maken geluid genoeg.

image

Kijken naar de rode spoorbrug van de Hanzelijn

Ook ’s avonds vlak voor zonsondergang (als de jongste twee naar bed zijn) is er nog wel even tijd om naar buiten te gaan. Het is dan stil aan het worden. De vogels zijn al minder uitbundig. Ik verwonder mij er vaak over hoe weinig mensen dan buiten zijn. Soms lijkt het alsof alles er alleen voor mij is. Vreemd maar heerlijk, het voelt als een privé voorstelling. For my eyes only!

image

Ondergaande zon op de ijssel bij Zwolle

Ik maak bijna altijd een paar foto’s als ik aan het wandelen ben. Van een mooie zonsopgang of zonsondergang. Van paarden of zwanen in de (ondergelopen) uiterwaarden. Van rare wolken. Van mooie bloemen in de berm of aan het water. Van de bruggen over de IJssel. Van lichtval door de bomen in het bos. Noem maar op. Ik probeer het genieten daarvan ook op mijn kids over te brengen. Maar dat lukt nog niet echt. Komt vast goed uiteindelijk.

image

Rododendrons klaprozen en koolzaad in het Engelse Werk Zwolle

Ik merk bij mezelf dat ik door het fotograferen steeds beter in beelden kan denken. Steeds beter focussen. Steeds vaker zie ik iets dat ik vroeger niet zag. Andere details. Andere invalshoeken en andere associaties. Dat anders kijken en associëren probeer ik ook mee naar binnen te nemen. Te gebruiken op ’t werk, bij klanten, maar ook thuis. Ook daar anders kijken en beleven. Blijven verwonderen over wat je ziet. Het juiste perspectief zoeken en vinden.

image

Avond rood boven de uiterwaarden van de IJssel

Bossen, weilanden, mooie bomen, wilde  bloemen, uiterwaarden, rivieren, houtwallen, heuvels, polders, meren. 100% Nederland. Mooiere variatie krijg je niet. Bewust genieten van wat ik buiten hoor en zie. Blij dat ik dat kan.

image

Waar focus jij op?

Ik gun het jullie ook. Focus op wat je ziet en hoort. Even stoppen met rennen, vliegen, haasten, stressen. Dat hoeft niet 24/7. Even stoppen met vooruit- of terugdenken. Zet de tijd maar even stil. Zet je hoofd even uit. Zodra je van het asfalt stapt is het er…

100% Nederland – For your eyes only!

  1. Mooi, de foto’s!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: