Henk038

Zo maak je eenvoudig met je kids zelf een Zonsverduistering

In Familie, fotoblog, Frankrijk, Kinderen, natuur, Vakantie, verwonderen on augustus 4, 2013 at 10:10 am

Vorige week. Het was warm. Heel erg warm. Gelukkig koelde het ’s avonds wat af. Dus lekker het eten mee en met z’n allen picknicken aan een strandje bij het Lac d’Orient in Frankrijk.

image

Na het eten nog even zwemmen tussen acht en negen uur. Het was nog steeds warm. Met de kids in het water, lekker duiken en gooien met een balletje. Afkoelen! Prachtig in het rustige water. De ondergaande zon maakte het plaatje compleet. 

image

Tijdens het gooien met het balletje zag ik opeens een mooie mogelijkheid voor een paar foto’s. Het balletje op het water in en voor de ondergaande zon. Foto’s maken terwijl je zelf ver in het water staat. Dat moest te doen zijn. Snel smartphone halen en proberen.

image

Het was even zoeken naar de juiste plek voor de bal. Een paar mooie foto’s gemaakt. Toen dat was gelukt gingen de kids weer balletje gooien en ik maakte nog wat andere foto’s van de ondergaande zon. Camera vlak boven het water. Niet nat laten worden.

image

Zo was ik nog even lekker bezig. Ver in het water foto’s maken. Ging lekker en alles bleef droog… totdat plotseling de jongste dacht dat ik ook weer meedeed met balletje gooien. Maar ik was nog aan ’t fotograferen. Splash! Alles nat en ik een beetje geïrriteerd. Maar uiteindelijk leverde het een hele mooie foto op!

image

Tenslotte het water uit en om kwart over negen samen naar de zonsondergang gekeken. ‘T was de eerste keer dat onze jongste dat zag. Wat gaat dat snel die laatste paar minuten, hij was he-le-maal verbaasd. Mooi is dat. Daarna uitleggen waar de zon naar toe ging en welke landen nog wel zon hadden.

Het was een mooie avond met mooie foto’s als herinnering.

Onderstaand nog een experiment met een balletje en een ondergaande zon. Konden we daar een zonsverduistering van maken? Na een paar mislukte pogingen lukte het opeens. Combinatie van een goed gooiende dochter, een snel klikkende papa en veel, heel veel geluk…

image

Dus je ziet het. Zo moeilijk is dat niet. Zo maak je eenvoudig met je kids zelf een zonsverduistering! maken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: