Henk038

Tienkampers en Monty Python op het WK atletiek in Moskou

In Kinderen, Memories on augustus 11, 2013 at 1:56 pm

Even samen met de kids een halfuurtje TV kijken op zondagmiddag. WK atletiek in Moskou is bezig. Er is weinig te doen daar in Moskou. Eurosport probeert de uitzending krampachtig te vullen met de tienkamp en het snelwandelen.

Tsjonge. De Tienkamp. Daar kon ik vroeger (jaren ’70/’80) uren naar kijken. Tien zeer verschillende onderdelen in twee dagen. Zware sport voor prachtige allround atleten. Dailey Thompson was in die tijd de grote ster. Buiten de baan een zeer bijzonder figuur met rare uitspraken en afwijkend gedrag. Zoals die keer dat hij dit t-shirt droeg bij een persconferentie (de tekst op zijn shirt gaat over Carl Lewis):

image

Op de baan was Dailey Thompson echter een geweldige tienkamper die vaak goud won (EK, WK, Olympische Spelen) en steeds wereldrecords verbeterde. In harde concurrentie met Duitse tienkampers pieken op het juiste moment. In 1980 won hij zijn eerste gouden Olympische medaille, dat was ook in Moskou. In 1984 in Los Angelos herhaalde hij dit kunststukje. Lees hier zijn verhaal in 50 bijzondere Olympische momenten.

Tienkamp. Mooi. Een wereld van verschil met het snelwandelen. Daar heb ik dus helemaal niets mee. De kids ook niet. Ze zitten te lachen om de raar bewegende, zeer magere snelwandelaars. “Ongemakkelijk, debiel, belachelijk, zijn ze dronken?…”. Dat soort commentaar geven de kids. Daarmee doen ze de prestatie van die topatleten geen recht. Maar ik moet toegeven: het ziet er niet uit. Spannend om naar te kijken vinden wij het ook niet. Er gebeurt zo weinig. Ik moet ook steeds denken aan Monty Python: the Ministry of Silly Walks:

Ach.. Dailey Thompson en Monthy Python. Dat zegt mijn kids helemaal niks. Logisch ook. Dat is de Middeleeuwen voor kids van tegenwoordig. Papa wordt oud!

Tienkampers em Monty Python op het WK atletiek in Moskou…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: