Henk038

Achtstegroepers… you’ve gotta love them

In Kinderen, verwonderen on september 8, 2013 at 10:13 am

Achtstegroepers… we hebben er al één gehad. Nu is de middelste aan de beurt. Of het aan nieuwe inzichten ligt of aan de nieuwe meester dat weet ik niet. Maar… ze moesten meteen in de eerste week een agenda kopen! Tsjonge. Dat was iets waar ik onze zoon niet aan hoefde te herinneren. Hij kon niet wachten tot hij er een had. Prachtig om te zien. Ik herinner mij dat nog heel goed uit mijn eigen jeugd. Niet dat ik in groep 8 (6e klas) al een agenda had in 1976/1977. Dat was pas toen ik brugklassertje werd.

Samen met zijn zus ging hij de stad in om zijn allereerste agenda te kopen. Trots als een pauw kwam hij terug. Een mooie agenda als een kostbaar bezit in zijn handen. Die krengen zijn trouwens behoorlijk duur. Puntje van aandacht voor komend jaar om daar beter naar te kijken.

Vanuit school willen ze de Achtstegroepers alvast laten wennen aan plannen en gestructureerd omgaan met huiswerk. Dat is voor het voortgezet onderwijs nogal belangrijk.

image

Een Garfield agenda is het geworden. Daarin ging hij direct driftig schrijven. Dat deel van het gebruik van een agenda snapte hij meteen. Al zijn huiswerk werd per dag ingepland. De eerste tijd was hij er ook flink mee bezig om te doen wat hij had gepland. Alles werd netjes afgewerkt. Vol verwondering keken we toe. We wisten niet wat we zagen.

Inmiddels zijn we een paar weken verder. Het nieuwtje van de agenda is er nu wel van af. Doen wat er in je agenda staat is veel minder leuk dan je agenda volschrijven. Maar als je hem eraan herinnert dan pakt hij het wel weer op. De ene keer vrolijk, de andere keer zuchtend. Vandaag even samen bekeken wat hij nog moest doen van zijn huiswerk. Woensdag moet dat af zijn.

image

Wat hij nog wilde doen staat erin. Maar wat hij al gedaan had was niet te achterhalen. Nog niets gedaan zo bleek. Maar… met een grote grijns liet hij mij zien wat er voor dinsdag in zijn agenda staat: STUDIEDAG. Dat had hij wel scherp! Lekker niets doen dit weekend en dinsdag pas huiswerk maken was het nieuwe plan.

Deadline planning. Ik herken het wel van mijzelf. Daar ben ik ook errug goed in. Ik kon een grote grijns dan ook niet onderdrukken. Maar even snel de andere kant opgekeken. En hem daarna gestimuleerd om vandaag toch maar te beginnen. Hij is er nu zuchtend mee bezig. Ik denk dat zodra de zon gaat schijnen het huiswerk stilletjes achter de bank verdwijnt (en hijzelf naar buiten)…

Achtstegroepers… you’ve gotta love them!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: