Henk038

We gingen naar de zon. En we kwamen uit in …Noord Duitsland

In architectuur, fotoblog, Kinderen, Vakantie on september 15, 2013 at 5:41 pm

Het was vrijdagochtend. En nog steeds geen idee waar naartoe. Een weekendje zonder de kids op stap. Dat stond vast. De bestemming nog niet. We dachten aan een ritje richting de Elzas in Frankrijk. Of naar midden Duitsland. Lekker wandelen. Stad bekijken. Leuk restaurant. Goed hotel. Dat!

Maar de weersvoorspelling voor midden en zuid Duitsland en Frankrijk werd steeds slechter en slechter. En wandelen in de regen is not funny. We wilden graag zon! Op het laatste moment zagen we dat de kans op mooi weer het grootst was in… Noord Duitsland! Dat vonden we zelf toch wel verrassend.

image

Holstentor Lübeck

Dus wij op zoek naar de zon in het Noorden. Via booking.com snel een hotel geboekt in Lübeck. Een prachtige Hanze stad met een rijk verleden, net als Zwolle. De plaatjes online zagen er prachtig uit. We hadden er zin in. Maar eerst gingen we nog even lekker met z’n tweeën wandelen in Zwolle. Want daar was het nog prachtig weer vrijdag. Die paar uur buiten hadden we alvast te pakken.

image

Daarna op naar Noord Duitsland. Uurtje of vier à vijf rijden. Ons hotel was midden in de binnenstad van Lübeck. De eerste indruk was meteen goed. Wat een prachtige oude binnenstad: Unesco Wereld Erfgoed! Rij aan rij historische gebouwen en veel leven op straat. Geen open lucht museum. ’s Avonds leek het prachtig. Overdag ook. Je ziet er meer dan vijf eeuwen aan architectuur naast en door elkaar. Fascinerend. Elke straat biedt weer iets nieuws.

image

image

Een van de vele oude kerken in Lübeck

Het hele weekend hadden we mooi weer. Op zaterdag al helemaal. Tweeëntwintig graden, blauwe lucht en volop zon. In Zwolle regende het zo hoorden we van de kinderen. Verschil moet er zijn roepen mama en papa lachend door de telefoon. Lekker wandelen en de stad bekijken, biertje drinken op terras, genieten in restaurants en in het hotel. Het leven is goed. Vlakbij Lübeck hebben we gewandeld in een natuurgebied. Een lang weekend bijna de hele dag buiten. Heerlijk. We gingen zelfs nog paar uurtjes naar het strand. Het Oostzeestrand ligt namelijk ook vlakbij Lübeck. Hier graven de Duitsers géén gaten in het strand. Ze hebben überall strandkorben!

image

We hebben genoten van elkaar, van Lübeck en van het gevoel van vrij zijn. Voor het eerst zonder de kids op pad. Dat is voor ons heel bijzonder (maar voor de kids ook). Fijn om zo met z’n tweeën op pad te gaan. Het was óók fijn om vanmiddag weer thuis te komen. Uitgebreid knuffelen en bijpraten met de kids.

image

oude pakhuizen Wallstrasse

De volgende vakantie gaan we weer met z’n vijven op pad. Maar een weekendje samen er tussenuit houden we er ook in. En Lübeck is nog niet van ons af. Daar gaan we zeker terugkomen. De stad heeft heel ook nog veel doorgangetjes, steegjes van een halve meter breed en mooie binnenplaatsjes. Die gaan we de volgende keer nog eens goed bekijken. Lübeck is prachtig. Een echte aanrader!

image

Waar we de volgende keer terechtkomen tijdens een weekendje weg? Géén idee. Gewoon kijken waar het mooi weer is en gaan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: