Henk038

Online dating voor een relatie en een kind

In Kinderen, social media, TED talk, verwonderen on oktober 6, 2013 at 11:06 am

Ik ben nog van het ouderwetse, uitstervende soort. Binnenkort heb ik dertig jaar een relatie met mijn ‘missus’. Dat is “gewoon” ontstaan tijdens studie en in een bar in de tachtiger jaren. Zonder internet of smartphone (dat hadden we toen nog niet), laat staan een dating site. Ook samen ouders worden van drie kids is gelukt zonder bemoeienis van online support.

image

Dat het toen in de jaren tachtig zonder online dating is gelukt… dat is niet bijzonder. Maar ik heb ook nu nog steeds geen enkele ervaring met dating sites. Dat schijnt op mijn leeftijd (48) wel bijzonder te zijn. Tsja. Online dating. Op internet en op de radio wordt je doodgegooid met reclame hiervoor. De ene datingsite doet nog meer moeite om je (gratis) binnen te halen dan de andere. Er zal dus wel veel geld mee te verdienen zijn…

Vandaag zag ik deze nieuwe TED talk die over dit onderwerp gaat. Een TED talk van Amy Webb: “How I hacked online dating”. Prachtig (en bizar) om te zien hoe zij met online dating is omgegaan. Kijken!

Aan de ene kant hilarisch (en interessant) om te zien hoe ze alles gestructureerd, wiskundig, ja zelfs wetenschappelijk benadert. Om te zien wat ze doet om via online dating een relatie en een kind te krijgen. Aan de andere kant toch ook wel een bijzondere manier van doen waarbij ik allerlei vragen in mijn hoofd krijg. Waar ik mij nogal over verwonder.

Interessant fenomeen dat online dating. Wat zegt het over ons? Het is ons miljoenen jaren gelukt om relaties en kinderen te krijgen zonder online support. Tegenwoordig lijkt het bijna onmisbaar. DE manier om op latere leeftijd snel weer een relatie te krijgen? Of straks voor iedereen, ongeacht leeftijd?

Hoe gaat dat later bij onze kids? Gaan die die nog ouderwets offline daten? Gaan die intensief online dating gebruiken? Of komen er apps (of andere technologie) die je op elk gewenst moment de top vijf van optimale profielen geven als perfect match? Zonder zoekopdracht of sites… gewoon op basis van alle beschikbare Big Data?

image

Of is dat teveel denken in de trant van “boys from Brazil” en dokter Mengele? Alles maakbaar en manipuleerbaar. Wie zal het zeggen…

Deze papa gaat het hopelijk meemaken in het komende decennium. Vanaf de zijlijn zien en beleven hoe onze kids het daten offline en online spelenderwijs lekker zelf gaan ontdekken!

  1. Een van de reacties via twitter 😉

    @ElsbethBoes@henk038 mijn reactie op jouw blog. pic.twitter.com/70R1tNvGYu

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: