Henk038

De nieuwe wildernis mag wel wat wilder!

In Film, Kinderen, natuur, Zwolle on oktober 20, 2013 at 10:36 am

Vorig weekend met de kids naar ‘De nieuwe wildernis” geweest. De natuurfilm over de Oostvaardersplassen. Ik had bewust niet de trailer bekeken en ook allerlei info erover nog niet gelezen. De film draait in Zwolle in de ‘normale’ bioscoop, maar ook in het Filmhuis. Bewust voor het Filmhuis gekozen. Daar waren de kids nog nooit geweest.

image

Het Filmhuis (Het Fraterhuis in Zwolle) was een goede keuze. Leuke ontvangst door vrijwilligers, speciaal een pauze (met een pakje drinken) voor de kids. En vooral… de filmzaal was schoon! Er mag in de zaal niet gegeten en gedronken worden. Wat een verschil met een ‘normale’ bioscoop. Daar heb ik vaak het gevoel dat ik op een vuilnisbelt zit.

image

Maar goed. De film. Eigenlijk was ik ietsjes teleurgesteld. De plaatjes zijn schitterend. De timelapses zitten er vaak en mooi in. Paar leuke nieuwe dingen gehoord. En natuurlijk is het verhaallijntje in zo’n film flinterdun. Ik heb echter het gevoel dat je met twee jaar opnames veel meer zou moeten kunnen doen. Spannender, wilder. verrassender.

image

Het is een aaneenschakeling van mooie plaatjes en soms ook informatief. Maar het was vooral veel van hetzelfde. Heel voorspelbaar. Bovendien kwamen veel dieren maar heel kort aan bod. Dat voegde weinig toe. Gooi ze eruit (uit de film, niet uit de Oostvaardersplassen). Van andere dieren had ik veel meer willen zien. Van de overdag jagende vosjes en de ijsvogels bijvoorbeeld. Die waren prachtig. Jammer ook dat de zeearend niet aan bod komt in de film.

image

De kids hadden het na een uur wel “gezien” en ik had hetzelfde gevoel. Maar goed, de film afgekeken inclusief de voorspelbare afloop (zelfs mijn zoontje van acht zag ‘m aankomen). Per saldo heb ik genoten van de prachtige beelden. Schitterend. Mooi ook dat er zo’n plek met zoveel leven is in Nederland. Moeten we zuinig op zijn. Maar ‘De nieuwe wildernis’ mag wel wat wilder!

‘De nieuwe wildernis’ was dus maar een beetje een ontdekking. De echte (hernieuwde) ontdekking van vorig weekend was filmhuis Het Fraterhuis. Mooi filmzaaltje waar de nodige vrijwilligers zich voor inzetten. Relaxte omgeving. Mooie programmering. Daar kun je nog gewoon rustig genieten van de film. Dat gaan we dus vaker doen als gezin!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: