Henk038

Alles met een korreltje zand nemen!

In fotoblog, Fris in je hoofd, ideeën - innovatie, Kinderen, natuur, Vakantie on oktober 25, 2013 at 7:45 pm

Herfstvakantie 2013. Toch nog even snel voor twee dagen een hotel aan zee geboekt. Met de kids op pad en mijn nieuwe Samsung S4 Zoom op zak. Het weer werkte gelukkig mee. Zon! Op het strand in de wind waait alles van je af. Je krijgt een lekker fris hoofd. Allerlei Nederlandse media hypes vliegen bovendien voorbij zonder dat ze blijven kleven. Heerlijk!

image

Het was droog, de zon scheen veel en de kids gedroegen zich, zoals dat hoort, als jonge honden op het strand. Lekker smijten met energie. Zandgevechten, tekenen en teksten schrijven in het natte zand, schelpen stapelen, branding springen, boter-kaas-en-eieren met handen en voeten.

image

Rennen, vliegen, springen. Geef die kids eens ongelijk. Een uitgestrekt strand nodigt daar toch ook toe uit. Niks nadenken, gewoon gaan. Na het springen, vliegen, vallen en weer opstaan gewoon simpelweg relaxed genieten.

image

Genieten. Met een tosti en een icetea op het terras. Gewoon in een t-shirt. En ’s avonds zonder jas nog een ijsje likken op het strand. Indian summer 2013. Bijzonder dat dit eind oktober nog kan. Ik weet niet of dit een bijeffect is van de opwarming van de aarde. Gaan we daar later nog voor boeten? We hebben er nu in ieder geval van genoten.

image

Terwijl de kids aan het rennen en springen waren had ik de af en toe tijd om de camera van mijn nieuwe Samsung uit te proberen. Een mooie combinatie van fototoestel met echte zoom en smartphone. Dáár zat ik op te wachten. Ik maak veel foto’s met mijn smartphone (die heb ik altijd bij mij). Maar met gewone smartphones kun je niet altijd de foto’s maken die je wilt. Met deze S4 Zoom kan dat wel. Ideale combi. Mooie innovatie van Samsung.

image
Ik kon op het strand van Egmond aan Zee best aardig inzoomen met de camera. De windmolens op zee kreeg ik goed in beeld. Ook de macro stand werkt goed. Dat heb ik uitgetest op een paar schelpen. De kleuren van de zonsondergang weet de camera ook prima te pakken.

image

Er zijn nog heel veel andere zaken om te ontdekken aan de camera. Maar ja. Het was vakantie en ik was er met de kids. Dus de tijd om naar alle opties van de camera te kijken was er niet. Genoeg andere leuke dingen om samen met de kids te doen aan het strand. Egmond is een plek waar je je niet snel verveelt.

image

De foto’s die je hier ziet zijn op het strand gemaakt. Allemaal foto’s die genomen zijn met een korreltje zand. Op de foto, in mijn haar, voor de lens, tussen mijn tenen… zoals dat hoort op het strand. Sowieso wel goed om te doen in Nederland. Alles met een korreltje zout nemen. Voor je het weet maak je je overal druk om. Zoals de zwarte pieten discussie, de NSA afluisterperikelen en andere hypes. Dat gaat te ver. Zeker als je even vakantie hebt.

image

Kortom… geniet mee van de foto’s en relax. Voor je het weet is er weer een nieuwe hype waar we ons allemaal weer druk over moeten maken. Krachten sparen en prioriteren dus. En vooral: Alles met een korreltje zand nemen!

  1. Dank voor het delen. Quality time met de kids is onbetaalbaar. Die S4 Zoom een extra 😉

  2. Zeker Rick. En bovendien Big Fun!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: