Henk038

Laat je licht eens schijnen op een prachtige winkelstraat

In fotoblog, ideeën - innovatie, Netwerken, social media, Zwolle on november 1, 2013 at 10:24 pm

Sommige straten zijn mooi om naar te kijken. Mooi om doorheen te lopen. Maar als je een bedrijf, een café, een restaurant, een winkel hebt in zo’n mooie straat, dan wil je ook graag dat mensen er met plezier komen. Dat de straat leeft en dat je er zelf van kunt leven. Hoe zorg je ervoor dat je goed onder de aandacht komt van het publiek in de stad? Dat valt niet altijd mee.

In Zwolle hebben we de Sassenstraat. Een prachtige oude straat met een goed aanbod aan winkels en horeca. Maar met minder bezoekende mensen dan gewenst. Hoe kun je daar verandering in aanbrengen? En dan ook nog het liefst met zo min mogelijk financiële middelen? In de Sassenstraat bedachten ze een mooi project: Sassenstraat Allicht (https://www.facebook.com/SassenstraatZwolle). Naar een idee van een project in Griekenland werd geprobeerd de straat letterlijk en figuurlijk flink in de spotlights te zetten. Dat is gelukt. Het resultaat mag er zijn!

compilatie lampekappen

Sassenstraat ALLICHT

Er werden zoveel mogelijk lampenkappen gezocht om op te hangen in de straat. Wekenlang werden lampekappen verzameld en opgeknapt, mooi gemaakt. Jong en oud werd daarvoor opgetrommeld. Dit alles in goede afstemming en samenwerking met Gemeente Zwolle en Citycentrum Zwolle. Ondanks dat veel met vrijwilligers gebeurde, zijn er ook kosten mee gemoeid. Niet alleen de ondernemers en pandeigenaren in de straat droegen bij. Door middel van crowdfunding werd door burgers en ondernemers uit de hele stad geld bij elkaar gebracht!

Vandaag was de opening en ging het licht aan in de straat. Een prachtig gezicht. Het trok veel bekijks. Allerlei lanmpekappen die al jarenlang ergens op zolder hadden gelegen of die in oude panden nog in gebruik waren, hangen er nu te schitteren. Uit bejaardentehuizen en kringloopwinkels kwamen ze. Uit alle delen van de stad. En ze hangen prachtig in de Sassentraat. Overdag zie je de prachtige vormen en kleuren van de oude lampenkappen. ’s Avonds en ’s nachts is alles prachtig verlicht. Een aanwinst voor de stad.

Deze diashow vereist JavaScript.

klik op de foto’s voor slide show en full screen afbeeldingen ★

Niet alleen de verlichting in de straat is een aanwinst. Ook dat zo’n mooi idee in Zwolle gerealiseerd kan worden.  Het geeft aan hoe goed we elkaar weten te vinden en dat we samen snel iets kunnen realiseren. Ik ben trots op iedereen die  haar/zijn lampekapje, tijd, zweetdruppels of geld heeft bijgedragen. Ik heb er met plezier een klein beetje aan bijgedragen. Aan zoiets meedoen geeft veel fun en een goed gevoel. Veel bewondering heb ik voor het doorzettingsvermogen van de trekkers van dit project. Het is ze gelukt!

image

Samen maken we Zwolle zo weer een stukje mooier. Dus wat let je. Kom snel op bezoek. Loop door de straat of bekijk het vanaf de Sassenpoort (zie de zes foto’s hierboven).

Laat je licht eens schijnen op een prachtige winkelstraat. De Sassenstraat in Zwolle!

  1. We hebben dit weekend de snoeren gezien, wat een lumineus project. We hoorden een chauffeur van een fietstaxi er tegen zijn klanten over opscheppen. Over trots op je stad zijn gesproken. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: