Henk038

Mijn overleden vader en moeder weer heel even dichtbij…

In Familie, Kinderen, Memories on november 10, 2013 at 3:42 pm

Vandaag vierde ik samen met onze middelste mijn verjaardag. Hij vandaag 12. Ik werd deze week 49. Traditioneel vieren we dat samen en zit het huis vol familie. Geen vader of moeder. Die zijn al lang geleden overleden. Gelukkig is mijn schoonvader er nog wel bij. Al in de tachtig maar nog best fit.

Dit jaar was er iets bijzonders. Ik wilde één van mijn oude tantes ophalen, zodat ze lekker het weekend bij ons zou zijn. Helaas lukte dat niet omdat ze vorige maand haar pols had gebroken. Maar gelukkig kon ze wel ’s middags bij ons komen. Mijn zus en zwager namen haar mee. Fijn!

image

Aan de ene tante heb je meer en andere herinneringen dan aan de ander. Deze tante, tante Bertha, woonde mijn hele jeugd dicht bij mij. Ook mijn opa woonde bij haar in thuis. Tante Bertha was een zus van mijn vader. En ze was getrouwd met de broer van mijn moeder. Best bijzonder tegenwoordig. Maar toen kwam dat veel vaker voor.

Een dubbele familierelatie en we woonden heel dicht bij elkaar. Dat was een belangrijke reden om elkaar veel te zien. Maar bovendien zijn tante Bertha en haar man, oom Gerrit (die helaas overleden is) de liefste mensen die ik ken / heb gekend. Reden om veel van ze te houden. Toen en nu.

Als ik tante Bertha zie en spreek dan geniet ik dubbel. Aan de ene kant geniet ik van haar om wie ze is. Ondanks haar leeftijd (al over de tachtig) nog vol in het leven. En nog net zo lief als vroeger. Aan de andere kant komen via haar mijn overleden vader en moeder heel erg dichtbij. Bijna tastbaar, voelbaar. Prachtig is dat. Weer even kind. Niet te beschrijven, dus ik ga ook geen poging doen.

image

Het was dus een mooie dag. Als familie bij elkaar. Veel drukte in huis met daarbij zo’n 75 jaar verschil tussen de oudste en de jongste in huis. Mooie gesprekken over toen en nu. Herinneringen die weer boven komen. Daarom een klein blogje ter ere van mijn tante Bertha. Zij in mijn blogje. Ik in haar dagboek vanavond. Ik weet het zeker.

Mijn overleden vader en moeder weer heel even dichtbij… Mijn oude tante gesproken en stevig geknuffeld. Een dag met een grote glimlach!

 1. Heel mooi Henk, doet mij ook denken aan de vaak niet op waarde geschatte (levens)wijsheid van onze ouders en ouderen en hoe waardevol hun aanwezigheid alleen al is…

 2. Paar van de reacties op twitter/FB/G+

  @GerbenKoopman: @henk038 Mijn ouders, schoonouders en de meeste ooms en tantes leven gelukkig nog…desondanks toch zeer ontroerd door je blog. #dank

  @kumarjamdagni: Een mooie foto weer bij een mooi verhaal Henk. De warmte straalt ervan af.

  Derk Moor: Mooi, Henk. Soms zijn ze er gewoon even bij, dat voel je gewoon.

  Phil Maresch: mooi. Het raakte me Henk, met jouw verhaal raakte het iets in mij … 

 3. nog vele mooie jaren Henk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: