Henk038

Oh, kom er eens kijken…!

In Familie, Kinderen, Memories on november 17, 2013 at 10:26 pm

Deze zomer hebben we onze jongste van 8 verteld dat er een groot Sinterklaas geheim is. Een groot geheim alleen voor grote kinderen en grote mensen. Ik kan jullie vertellen… dat viel niet in goede aarde. Hij was er niet blij mee.

Maar ja… hij ging naar groep 5 en daar wordt het Sinterklaasfeest anders gevierd. Een beetje op voorbereiden leek ons een goed idee. Inmiddels is hij van de schrik bekomen. In zijn hoofd weet hij nu wat het grote geheim is van Sinterklaas. Dat ging de afgelopen tijd ook goed.

Maar nu is het Sinterklaastijd. Zijn hartje en lichaam hebben het hoofd tot stilte gemaand. Hij zat intens te kijken naar de intocht zaterdag. Hij zong de liedjes lekker mee. Hij trok zijn oude pietenpak aan. Dat soort dingen. Mooi om te zien.

image

Hij wil het grote geheim van Sinterklaas even niet zien. Hij sluit er bewust zijn ogen voor. Ook al doet ‘ie op school natuurlijk wel mee met lootjes trekken en een cadeau wens opgeven. Zo praktisch is hij dan ook wel weer. Maar hij wil ook graag weer zijn schoen zetten. Hij schakelt moeiteloos!

In huis zoekt ‘ie de reclamefolders door (speciaal verzameld) op zoek naar cadeaus voor op zijn verlanglijstje. Wie het koopt interesseert hem niet. Als hij toch maar iets kleins in zijn schoentje krijgt.

image

Vooruit dan. Voor één avond doen we daar aan mee. Als kind vonden we dat zelf ook geweldig. En dus verschijnt er de volgende ochtend een blije grijns. Sint en de Pieten hebben het weer voor elkaar gekregen. Daar in je schoen…

Oh, kom er eens kijken!

 1. gisteravond meteen na publiceren van dit blogje al mooie reacties op Google+

  Henk Boshove

  Nog net op tijd voor middernacht mijn wekelijkse zondagse #blog geschreven en gepubliceerd. Was vandaag druk met andere zaken. Maar t is gelukt. Over het GROTE GEHEIM van Sinterklaas en hoe onze jongste daar mee omgaat… herkenbaar? ?
  Meer weergeven

  Eline Brouwer

  Ach, wij zijn ook altijd door gegaan met het vieren hoor! Veel te leuk om mee te stoppen! Misschien is dat nog wel het droevigste van het ontdekken dat het niet waar is; de angst dat er geen kadootjes meer komen en geen lekkers.
  Meer weergeven

  Henk Eisema

  Met 8 jaar al het grote geheim vertellen, terwijl 12 jaar geen goede reden is voor een smartfoon…
  Rare streek… Blij dat ik daar niet woon 😛 

  Henk Boshove

  +Eline Brouwer hij kon zich niet voorstellen dat ALLES door anderen dan Sint en Piet werd georganiseerd…

  Remco Knubben

  Bij ons zijn ze 10, 15 en 17 jaar. Maar denk maar dat wekelijks de schoen wordt gezet. En gezongen, want als er niet gezongen wordt kan Sint ons huis niet vinden. Er wordt dus hard gezongen. Heerlijk deze tijd van het jaar. Voor jong en oud. Gelovig of niet. Mooi blogbericht.

  Henk Boshove

  Thx. En inderdaad +Remco Knubben …zingen zullen ze! 🙂

  Henk Boshove

  +Henk Eisema wijzen in t oosten hè 😉

  Phil Maresch

  Bij ons zetten ze ook de schoen. En de jongste van 9 zit ook met haar neus voor de tv… Wij vieren sinds vorig jaar Sinterklaas met getrokken lootjes. Voor een afgesproken bedrag koopt ieder cadeautje voor degene die je getrokken hebt en een gedicht hoort erbij.

  Saskia Kremer

  Mooi verhaaltje en ik herken het nog wel van de tijd dat ik zelf jonger was en mijn ouders aan mijn broertje het grote geheim vertelden.
  Bij ons is de magie net weer begonnen… Deze week mogen de kids voor het eerst hun schoen zetten.

  Henk Boshove

  Neus voor de TV +Phil Maresch ..dat! 😉

  Henk Eisema

  Ik vind 8 jaar veel te vroeg om te vertellen… 😦

  Henk Boshove

  +Saskia Kremer thx… en veel plezier met de kids! Mooie tijd

  Henk Boshove

  +Henk Eisema had van mij ook nog wel ff mogen duren to be honest…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: