Henk038

Een ei van een draak in Zwolle!

In architectuur, fotoblog, Kinderen, verwonderen, Zwolle on november 24, 2013 at 1:17 pm

Het leven is een stuk leuker als je in staat bent flexibel om te gaan met de omstandigheden. Dat lukt me meestal goed. Deze week bijvoorbeeld. Ik was onderweg van de ene naar de andere afspraak. Toevallig kom ik Sandra tegen die mij onbedoeld de kans biedt op een mooi uitzicht. Meteen doen dus. Snel tijd voor vrijmaken.

skyline Zwolle, Peperbus, Museum de Fundatie,

Uitzicht over Zwolle vanaf City Post

Sandra nodigt mij uit voor een netwerkbijeenkomst in de City Post. Voor de bijeenkomst heb ik helaas geen tijd. Maar de City Post wil ik wel even zien. City Post is het oude Post Distributiecentrum bij het station in Zwolle. Het wordt etage voor etage omgebouwd tot een flex kantoor met kleine eenheden voor startende bedrijven en zzp’ers. Acht verdiepingen hoog. Al een tijdje staat het op mijn verlanglijstje om op de achtste verdieping van City Post over Zwolle uit te kijken. Dat komt door www.depeperbus.nu (een site die continue vanaf de achtste verdieping prachtige opnames van de Peperbus laat zien).  Deze foto’s (hieronder zie je een voorbeeld) kun je overigens ook in hoge resolutie bestellen via de site.

Fotot van www.depeperbus.nu zondag 23/11/2013 07.00 uur

Foto van http://www.depeperbus.nu zondag 23/11/2013 

Sandra brengt me tussen de laatste voorbereidingen voor de bijeenkomst door snel naar de achtste verdieping. Thx! Diegene die http://www.depeperbus.nu heeft opgezet is er helaas niet. Zijn buurman (Jan-Willem) wel. Die helpt mij aan een plek om van het uitzicht te genieten en snel een paar foto’s te maken. Thx!

Grote foto Peperbus Zwolle

Uitzicht op de Peperbus Zwolle vanaf City Post

Prachtig uitzicht over Zwolle  heb je vanaf City Post. Als je goed mikt zie je ook weinig lelijke hoge gebouwen op je foto.  De hele stad ligt aan je voeten. Mooi hoor. Als je inzoomt op Museum De Fundatie dan zie je dat de nieuwe uitbouw geen Wolk is of een Oog. Het is een ei. Een gigantisch groot ei. Kijk maar…

ei van de Draak, Museum De Fundatie, skyline Zwolle,

Uitzicht op het ei van de Draak op Museum De Fundatie in Zwolle

Binnenkort nog maar een keer naar City Post en de achtste verdieping. Dan wat langer van het uitzicht genieten dan het gestolen kwartiertje midden op de dag tussen twee afspraken in. Even op zo’n plek staan en rondkijken geeft mij een lekker gevoel. Dan valt alles weg en is deze volwassen papa zelf weer even kind. Verwonderen en genieten van wat je ziet. Heerlijk! Dan zie ik geen gebouwen maar een ei van een Draak in Zwolle!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: