Henk038

Sinterklaas frutselt ons elk jaar weer onder het tapijt!

In Familie, Kinderen on december 1, 2013 at 7:04 pm

Elk jaar is het hetzelfde liedje. Niks “Zie ginds komt de Stoomboot”. Niks “Hoor wie klopt daar”. Hetzelfde liedje is dat er elk jaar voor onze Kids op de basisschool een SURPRISE moet worden gefrutseld. Dit jaar mag alles zelfs dubbel. Eentje in groep 8 en een eentje in groep 5. Poeh!

image

Officieel moeten de Kids zo’n surprise ZELF in elkaar frutselen. Maar in de brief van school wordt het al duidelijk. “Uw kind mag een kado kopen van maximaal €5. Uw kind maakt een gedicht bij het kado… En een surprise: WELLICHT DAT U UW KIND EVEN HIERBIJ MOET HELPEN”.

Tsja… Even helpen. En gij gelooft dat? Het is eerder andersom. Je bent er als vader en moeder een dag druk mee en… WELLICHT DAT JE KIND AF EN TOE JOU EVEN KOMT HELPEN

image

Sinterklaas surprises maken

Dit jaar ging het overigens best goed. De Kids hielpen goed mee. Hadden al voor de allerlaatste dag hun kado’s in huis. Hadden al knutselspullen geregeld en al kartonnen dozen gezocht. En liepen maar een keer of 10 erbij weg. Maar dan nog is op één dag (altijd de zondag) twee surprises maken, twee gedichten maken en alle kado’s inpakken best veel werk.

Halverwege zo’n dag lijkt het alsof in ons huis een bom is ontploft. Wat een chaos. Overal ligt wat. Papier, knipsels, plakband, lijm, plakstiften, pepernoten, karton, flutkoopjes van de Action, scharen, stiften, potloden, penselen, verf, kranten en ander ongemak. Lopen door de kamer lukt bijna niet meer.

image

Chaos bij sinterklaas surprise maken

Als er dan uiteindelijk klaar is dat in de verte wel wat lijkt op wat het zou moeten voorstellen. Als er niet teveel verf- en lijmresten op verkeerde plekken zitten. Als alle zooi weer is opgeruimd. Als het tapijt weer zichtbaar is. Als de Kids na een late maaltijd eindelijk in bed liggen. Dan kijk je elkaar eens zuchtend aan. Het is weer gelukt!

Dit nooit weer zeg je terwijl je op de bank hangt. Volgend jaar organiseren we het anders. Eerder beginnen. Kids meer zelf laten doen. Simpele surprises. Dat soort stomme gedachten. Want je weet wel beter. Volgend jaar frutselen we toch weer de hele dag. In dezelfde chaos. Met hetzelfde resultaat. Trappen we er toch weer in. En ach, het is ook wel gezellig.

Heeft die ouwe kerel ons toch weer te pakken. Die Sinterklaas frutselt ons elk jaar weer onder het tapijt!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: