Henk038

Geef die bank een dikke vette bonus!

In gewoon doen!, Kinderen, omdenken, Zwolle on december 15, 2013 at 5:37 pm

Overal in de wereld staan de banken onder grote druk. Wij vinden dat dit moet veranderen. Gewoon omdenken. Dus besloten wij om de bank eens een dikke vette bonus te geven.

We hebben het over een bank die het niet erg zou vinden om genationaliseerd te worden door Jeroen Dijsselbloem. Een bank die wel een dikke vette bonus kan gebruiken. De voedselbank. En dat gaat lukken.

image

Al een tijd zijn we in Zwolle met veel mensen bezig om kerstpakketten te kunnen geven aan Zwollenaren die afhankelijk zijn van de voedselbank. En aan andere Zwolllenaren die ook heel hard extra levensmiddelen kunnen gebruiken. De minima in Zwolle. Het doel? Een kerstpakket voor achthonderd alleenstaanden en gezinnen! Achthonderd kerstpakketten is veel. Maar vele handen maken licht werk. Ook als Rotaryclub Zwolle Noord doen we daar graag aan mee.

image

Gisteren hebben we de hele dag levensmiddelen ingezameld bij een Zwolse supermarkt. In zeven uur tijd gaven de klanten van deze supermarkt ons vijftig (50!) dozen met levensmiddelen. Circa 1.300 producten, met een geschatte winkelwaarde van ongeveer € 2.000. Wow! Blij dat we dit hebben we kunnen realiseren als rotaryclub. Fijn gevoel geeft dat om je zo samen in te spannen. Dat is voor mij Rotary. Je gezamenlijk inzetten voor anderen.

image

Ook twee van onze kids (de oudste en de jongste) hielpen flink mee gisteren. Mooi om te zien als vader dat jouw kids zich hier zo voor inspannen. Vooral de jongste van acht is er erg druk mee geweest. In totaal heeft hij wel zes uur geholpen. Met inpakken, karren en dozen regelen EN met mensen aanspreken om te vragen of ze wilden meehelpen. Hij had zelf een klein spiekbriefje gemaakt om te onthouden waar het om ging. Prachtig!

image

We hadden drie auto’s vol dozen met levensmiddelen. Die hebben we als Rotary aan ’t einde van de middag naar de centrale opslag bij Frostifoods gebracht.

image

Hier komen alle ingezamelde levensmiddelen samen. Daar mochten de kids natuurlijk ook meehelpen met de laatste loodjes. Uitladen, op pallets zetten en op de goede plaats zetten. Woensdagavond maken heel veel vrijwilligers daar samen 800 kerstpakketten klaar. Ook daar werken wij als Rotary aan mee.

image

Mooi gezicht. Onze 50 dozen. We zijn ontzettend blij met alle gulle bijdragen van de bezoekers van de Jumbo supermarkt in Holtenbroek, Zwolle. Holtenbroek krijgt als wijk regelmatig veel kritiek. Wij vinden Holtenbroek een prachtwijk!

image

En in deze centrale hal staat nog veel meer. Er staan nu al vele honderden dozen. Van andere inzamelingen door andere vrijwilligers. En de komende dagen komen er nog veel meer dozen bij. Alle in Zwolle ingezamelde financiële bijdragen worden door De Koningskerk omgezet in levensmiddelen. Datzelfde geldt voor een extra financiële bijdrage die wij als Rotary club beschikbaar stellen.

image

Mooi om zo met velen in Zwolle steun te kunnen geven aan de “Vrienden van de Herberg” en De Voedselbank. En daarmee aan de vele Zwollenaren die zij steun geven.

Het was een bijzondere dag gisteren. Laten we hopen op een mooie Kerst en een (veel) beter 2014 voor iedereen die het nu zo moeilijk heeft.

Doe ook mee. Nu of volgend jaar. Geef die bank een dikke vette bonus!

Advertenties
  1. goeie aktie, en leuk en leerzaam voor de kids

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: