Henk038

Welkom! Laat je schoenen maar lekker buiten staan!

In Thailand, Vakantie on december 27, 2013 at 10:29 am

In Nederland laten we hoogstens onze paraplu buiten staan. Meer niet. Ben je gek. Ook al heb je buiten in de modder gelopen; je gaat gewoon lekker naar binnen. Of het nu een theater, een kerk, een bioscoop, een zwembad, een restaurant of een winkel is.

image

In Thailand gaat dat anders. Uiteraard moeten daar de schoenen uit voor je een tempel binnengaat (soms best lastig im schoenen terug te vinden). Maar het gaat verder. Veel verder.

image

Ook bij heel veel winkels, kappers en bijvoorbeeld massagesalons doen de klanten/bezoekers hun schoenen uit voor ze naar binnen gaan. Mooi gezicht.

image

Grappig is dat je ook meteen ziet in welke winkel het druk is en waar niet.

image

image

Dat zou nog eens wat zijn in Nederland. Even een concurrentie analyse maken door gewoon een paar dagen lang het aantal schoenen voor de deur van de concurrent te tellen!

image

image

Sommige winkels zorgen goed voor hun klanten. Anderen wat minder. Zo is het voor sommige winkels een zooitje en hebben anderen een schoenenrekje om je schoenen in te zetten.

image

Weer andere zaken bieden een rekje met slippers aan om in de winkel aan trekken. Hoef je niet op sokken of blote voeten naar binnen. Handig.

image

Dat je niet op blote voeten naar binnen hoeft leek onze kids vooral bij een bezoek aan de kapper wel handig. Dan hoef je niet door het afgeknipte haar van een ander te lopen… inderdaad!

image

Best mooi initiatief. Maar of ’t iets is voor Nederland? Staan ze buiten in de regen. Of ze worden gejat. Of we maken ruzie welke schoenen waar mogen staan…

Onze middelste houdt zijn schoenen liever aan. Logisch… die was bij het zwembad hier laatst één schoen kwijt. Een hond had ‘m meegenomen om mee te spelen. Gelukkig wel teruggevonden! Dus niet in Nederland invoeren vindt hij.

Maar in Thailand? Daar is het gewoon: Welkom! Laat je schoenen maar lekker buiten staan!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: