Henk038

Even geen zin

In bloggen, Kinderen, Memories on februari 9, 2014 at 11:39 am

De herfst waait rond ons huis ook al is het winter. De kids zitten huiswerk te maken of spelen een spel. De TV, de radio en de computers staan uit.

Er zitten wat zware ideeën voor een blog in mijn hoofd, maar mijn hoofd staat er niet naar. Mijn gedachten gaan cirkelen er om en over heen. Waarover?

★ Over de olympische spelen in Sotsji en hoe fantastisch dat eigenlijk is voor iedereen met een andere dan heteroseksuele geaardheid. Dat Sotsji eigenlijk het beste is dat ze in jaren is overkomen. Zoveel positieve aandacht. Zoveel steunbetuigingen. Alleen jammer dat ze er daar in Rusland niks aan hebben.

★ Over de verkiezingspropaganda die Nederland weer overspoelt in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. Het spinnen, verdraaien en het uitnutten van politieke buitenkansjes (of het creëeren daarvan) is weer in volle gang. Proces en incident boven inhoud.

★ Over wetgeving in Nederland die keer op keer zo complex wordt gemaakt dat er in de praktijk niet of nauwelijks mee te werken valt. Zodat steeds reparatiewetgeving nodig is of compleet nieuwe wetgeving (waarna het spel weer opnieuw begint).

★ Over de CITO toets die volgende week start voor groep acht basisschool. Onze middelste moet daar aan meedoen. Wat een stom achterhaald systeem. Blij dat steeds meer scholen zich daar niet meer op richten. Hoop dat steeds minder kids daar stress van hebben. Hoop dat steeds meer ouders hun kids hier niet op vastpinnen en opjagen. Gewoon extra knuffel in plaats van extra CITO training geven.

Maar ik heb vandaag helemaal geen zin in zware verhalen. Geen puf voor het uitwerken daarvan. Geen energie om vsn lichte irritatie er toch een positieve, humoristische draai aan te geven. Even geen zin. Niet nu. Niet vandaag.

Ik ga dus maar gewoon lekker meedoen met een spel dat de kids hier thuis spelen. Even een heel klein stukje schaatsen kijken op TV. Misschien old skool een papieren krant lezen. Gevolgd door koken en eten met een glaasje wijn erbij. Ik blader zo nog wat door foto’s die ik deze week heb gemaakt (een paar daarvan hieronder opgenomen) en ik geniet voor een tweede keer door terug te denken aan waar ik was en wat ik zag. Sweet memories.

image

IJssel en IJsselcentrale bij Zwolle 2/2/2014


image

Ochtendrood in Zwolle, 5/2/2014


image

Bertolf & Sticks, Openingsfeest Hedon Zwolle 6/2/2014


image

Tom Barman, dEUS, Hedon Zwolle 7/2/2014

Kortom een saaie ‘lazy sunday afternoon’. We doen de gordijnen vroeg dicht en we sluiten de wereld even buiten. Op zondag met regenachtig weer is dat een prima idee.

Volgende week weer nieuwe ronde, nieuwe kansen. Nu even geen zin.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: