Henk038

Langs de boerensloot

In Familie, Memories, natuur, Vakantie on april 30, 2014 at 7:10 pm

Waarom zou je over het asfalt gaan met veel auto’s als je ook dwars door de weilanden kunt? Nou dan! Dus lekker door de weilanden. Je moet goed opletten, maar dan zie je ook van alles. Zoals deze eend – verscholen in de sloot – met maar liefst tien piepkleine jonkies!

image

Moeder eend met 10 jonge eendjes

Door het Noord-Hollandse landschap met weilanden, sloten, koeien, paarden, schapen, eenden, reigers, zwanen en tal van andere dieren. Met grote slingers dwars door het groen van Egmond aan Zee naar Alkmaar. En overal bloemen!

image

Overal bloemen langs de boerensloot

Bloemen langs de sloot, dieren in de wei. En heel veel vogels. Schuren en boerderijen in het groen. Boeren en kinderen in overall. Platteland vlak bij de stad. Niet alleen wij zitten lekker om ons heen te kijken, ook de dieren kijken nieuwsgierig naar wat er langs komt…

image

Nieuwsgierig!

Mooi ook om te luisteren naar wat je hoort. Typische boerengeluiden. Veel vogels en eenden. Zwanen en Reigers zijn er ook, maar die hoor je niet. Kikkers wel. Vinden reigers niet erg. Vogels die je hoort vervolgens ook te zien krijgen is moeilijker. Toch lukte het ons de kievit en grutto te spotten. Mooie vogels.

image

Grutto en Kievit... goed kijken om ze onderweg te kunnen zien (je hoort ze wel)

Onderweg ook bijzondere boerderijen. Met rieten daken en valse siergevels, met daarachter een glimmend stuk pannendak. Midden in de weilanden en omringd met brede afwateringssloten. Noord-Holland op en top.

image

Koeien zie je ook overal. Zwart bonte koeien met heel af en toe een rood bonte koe er stiekem tussen. De rood bonte geven alleen maar chocolademelk maakten we onze jongste wijs. Hij heeft het er nu nog over 🙂

image

Jump!

De kids hadden geen enkel probleem met de tien kilometer platteland (en ook terug was een makkie). Vindt je ’t gek met zoveel te kijken. Lekker crossen langs de sloot. Gewone alledaagse dingen worden weer extra mooi als je er bewust naar kijkt en van geniet. Categorie “Klein Geluk”.

image

Langs de boerensloot

Kortom, heerlijk fietsen met ons vijven. En kijken wat er allemaal te zien is. Net als Jac. P. Thijsse vroeger deed. De oudjes onder ons kennen zijn Verkade Albums en de mooie platen aan de muur van het klaslokaal nog wel. Domweg genieten… langs de boerensloot!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: