Henk038

Moederdag? Moe de hele dag?

In Eten & drinken, Familie, Kinderen on mei 11, 2014 at 1:12 pm

Krijgt Moe de hele dag aandacht? Al vroeg ontbijt op bed? Allerlei lieve cadeautjes? Wordt alles voor haar gedaan? Gedragen de kinderen zich als engeltjes? Slooft manlief zich uit om de feestvreugde verder te vergroten? Geen onvertogen woord de hele dag? Zit Moe met een gelukzalige blik in haar ogen van dit alles te genieten? Een wonderbaarlijke, hemelse dag, een echte…

2014 moederdag

Hebben we een dag zonder geneuzel, zonder geschenken, zonder brunches, high teas, boeketten, plakken ‘Merci’ en overdreven liefdoenerij? Of erger nog… Hebben we allerlei goedbedoelde voornemens die de mist ingaan waardoor de spanning in huis oploopt? Moeder die negatief aandacht krijgt en daarna ook geeft? Moeder die zich steeds extra belast voelt als scheidsrechter? Met als gevolg…

2014 moe de hele dag

Drie keer nee. De kids hier in huis trekken zich gelukkig maar beperkt wat van het Moederdag fenomeen aan. Géén cent naar commerciële ongein. Geen uitspattingen of bijzonderheden. Her en der iets kleins. De jongste had een tekening en een half gelukt ontbijtje geregeld. En we aten een appeltaartje, gebakken door de middelste. Verder is de sfeer goed vandaag. Dat is een echt cadeau! We hebben wel eens veel slechtere (moeder)dagen gehad. Something in between dus vandaag waar iedereen zich goed bij voelt. Harmonie in huis. En dat terwijl het buiten de hele dag keihard regent en de vele energie géén kant op kan. ‘T is een wonder!

20140511-181020.jpg

Dus geen zwaar aangezette Moederdag. Maar ook geen gezeik zodat Moe de hele dag moe is. Dat is bij ons in huis – als het buiten regent – een beste prestatie! Bijna een feestgevoel dus. Om de dag fijn af te sluiten kookt deze vader voor moeder (en de kids) lekker feestelijk asperges vanavond.

Er is weinig “moederdagliefde” hier te bekennen. Wel bij vlagen echte moederliefde. Gelukkig maar. En die liefde gaat hier met ontbijtje, appeltaartje en asperges overduidelijk door de maag!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: