Henk038

Met minecraft kun je niet schieten!

In Kinderen, Memories, natuur, verwonderen on juni 22, 2014 at 7:50 am

Onze kids worden regelmatig buiten de deur gezet. Hoppa, buiten spelen! Dat doen ze gelukkig vaak uit zichzelf. Soms moet je ze een handje helpen. Binnen zijn de verlokkingen van schermpjes en spellen als Minecraft toch wel heel groot. Gelukkig is er ook buiten van alles te doen. De trampoline en de voetbaldoeltjes zijn bij ons het populairst. Maar sinds kort hebben we er een attractie bij!

20140622-172723-62843854.jpg

Als schoolreisje gaan we altijd met zo’n 200 kids naar ’t bos, dat dan door meer dan 100 ouders wordt omgetoverd in een avonturenpark met tientallen activiteiten. Dit jaar (vorige week) was het thema “het wilde westen”. Ik had voor mijn activiteit bogen en pijlen laten maken en ik had dieren op karton geschilderd. Ik was benieuwd hoeveel lol drie schoolklassen zouden hebben om met pijl en boog te schieten.

20140622-095234-35554685.jpg

Lol hebben ze gehad, en wij ook. Wij hebben met de kids gelachen maar ook om onszelf. We hadden namelijk een basisfout gemaakt. We waren van onszelf uitgegaan. Iedereen kan toch omgaan met pijl en boog. Das toch simpel?! Dat klopt inderdaad als je als kind zelf jarenlang met pijl en boog hebt gespeeld zoals wij. Ik heb zelf als kind tientallen bogen en honderden pijlen gemaakt. Pijlen van riet met een dop van vlierhout erop – voor balans en om grote ongelukken te voorkomen. Heerlijk om mee te spelen. Mooie herinneringen aan.

20140622-171516-62116733.jpg

Het bleek echter dat de meeste kids géén idee hadden hoe ze met een pijl en boog om moeten gaan. Dat was heel vermakelijk om te zien! Stadse boys & girls hè. Sommige meiden en jongens snapten het snel en schoten keihard dwars door de kartonnen dieren. Veel kids hebben we het geleerd met een paar keer samen oefenen. En een enkeling lukte het pas bij de laatste pijl. Maar bijna alle kids waren dolenthousiast.

Zo ook onze jongste. En die had het geluk dat de pijlen en bogen (voor zover ze niet stuk waren) mee naar huis gingen. De afgelopen week heeft hij dus samen met zijn grotere broer vanuit alle hoeken en gaten op van alles en nog wat geschoten in de tuin. Mooi om te zien. Ze hebben er veel lol mee gehad. De kartonnen dieren zijn er wat minder blij mee. Sommigen zijn behoorlijk geraakt inmiddels.

20140622-172944-62984799.jpg

Met minecraft kunnen ze prachtige dingen maken. Ze zijn er verschrikkelijk handig in. We laten ze daar ook lekker mee doorgaan. Bedenken, bouwen, delen: big fun. Maar offline je fantasie met jezelf op de loop laten gaan is ook big fun. Lekker buiten in de tuin met pijl en boog tekeer gaan. Als een echte indiaan.

Want één ding staat vast… Met minecraft kun je veel, maar met Minecraft kun je niet schieten!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: