Henk038

Laat het mij maar zien!

In Eten & drinken, gewoon doen!, Kinderen on september 21, 2014 at 7:55 pm

Vrijdagmiddag. We stonden te praten in de tuin. Lekker in de zon. Met een kistje net geplukte appels. De kinderen speelden, aten appels en hadden plezier. Een mooie middag. Tijdens die middag kreeg ik een mooi cadeau aangereikt. Iets om goed over na te denken. Van de Iraanse moeder van een vriendinnetje van onze jongste zoon.

Haar jongste dochter en onze jongste zoon kennen elkaar al vanaf het kinderdagverblijf. Nu ze groter worden spelen ze niet zo vaak meer samen, maar af en toe zoeken ze elkaar weer op. Mooi is dat. Haar moeder houdt van bakken en koken en zij kwam appels bij ons halen. Tussen het spelen door liet onze middelste haar proeven van de appel/vanillepuddingtaart die ik had gemaakt. Heerlijke taart. Ze wilde graag weten hoe je die maakt. Ik mail je het recept, zei ik meteen.

IMG_2974.JPG

Het recept hoefde zij niet. Zij wilde graag dat ik haar liet zien hoe ik de taart maak. “Ik leer het best als ik het zie” gaf zij aan. Één keer zien, nooit meer vergeten. Meteen een afspraak gemaakt en zo stonden we vandaag samen in de keuken om taarten te bakken. Haar jongste dochter en onze kids hielpen tussen het samen spelen door gezellig mee. Zij keek goed naar alles, hielp mee en schreef af en toe iets op. Tussendoor liet zij mij zien hoe je eenvoudig in één keer met deeg een hele springvorm bedekt (zonder dat het deeg breekt).

IMG_2975.JPG

Het was een mooie dag. Kletsen, koffie drinken, taarten bakken (we maakten er twee) en appelmoes koken. De tijd vloog voorbij. Met één taart en twee grote glimlachen namen ze ’s middags afscheid. “Bedankt voor jouw tijd” zei zij. Graag gedaan! Bedankt voor wat jij mij hebt gegeven dacht ik later. Ik bewonder hoe zij rustig vroeg of ik het haar wilde laten zien. Wat zou het prettig zijn als je weet van mensen wat de beste manier is om kennis/informatie over te dragen. Hoe belangrijk om dat zelf aan anderen te (durven) vertellen of er naar te vragen. Ligt zo voor de hand. Gebeurt vrijwel nooit. Gewoon doen.

IMG_2985.JPG

“Bedankt voor jouw tijd” vond ik ook een mooie. Dat is inderdaad een van de mooiste dingen om te geven en om te ontvangen. We hebben er met ons allen van genoten. Samen taart bakken is veel leuker dan het recept per mail toezenden. Gewoon samen doen en al doende van elkaar leren. Prima bevallen. Daarnaast over van alles en nog wat gepraat. Mooie zondag was het.

Ik ga gewoon vaker zelf vragen hoe ik iets het best uit kan leggen (in plaats van mijn voorkeur op te leggen). En vaker aangeven wat de beste manier is om mij iets te laten begrijpen (benieuwd wat voor reactie ik krijg). Kijk dus maar niet vreemd op als ik binnenkort bij van alles en nog wat vriendelijk lachend zeg “Laat het mij maar zien!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: