Henk038

Weer Kortebroeken Weer!

In Kinderen, natuur on oktober 4, 2014 at 1:35 pm

Herfstdepressies krijgen nog géén kans. Herfst- en winteraankopen worden steevast uitgesteld. Er moet in huis nog van alles. Maar ja.. het is al weken lang Weer Kortebroeken Weer! Het is inmiddels oktober, maar onze kids lopen hier al dagen, weken, maanden met blote benen. Het lijkt wel een eeuwig durende zomer. En de jongste? Die loopt nog bijna elke dag lekker fris op zijn Teva’s. Als de oudste twee op zaterdag voetballen, zitten wij week in week uit heerlijk in de zon. In t-shirt en korte broek naar ze te kijken. Je gaat er van houden. Je gaat er aan wennen. Je wilt dit nog best lang zo houden.

image

Bij de wijnwinkel kocht ik deze week toch nog maar een fles witte zomerwijn. Gisteren samen heerlijk van genoten in de felle zon. Is dat oktober? De kids krijgen nog steeds af en toe een waterijsje. Om af te koelen van het spelen in de zon. De kids rennen door de tuindeuren vrolijk in en uit. Is dat herfst? Alles voelt als een tweede zomer. Heerlijk. Wij zakken in het weekend op de bank buiten lekker languit.

Tijdens een week vol werk, maatschappelijke activiteiten en school was zonne-energie de laatste weken de beste aanleiding om te onthaasten. Aan herfstvakantie is bij ons thuis geen behoefte. De zon houdt je fit en blij. De winterkleren blijven hoog en droog in de kast. En ik maak op verzoek weer die lekkere zomerse couscous salade. Stoofpotjes en stamppotten sorry! Aan jullie zijn we nog niet toe. Achteraan sluiten in de rij.

IMG_3171.JPG

Alleen de eekhoorntjes in onze tuin zijn druk. Zij voelen dat de winter er nu snel aan komt. Zij weten dat ze nu moeten oogsten en hun voorraden eikels, beukennootjes, walnoten en hazelnoten moeten aanleggen. Onze tuin biedt gelukkig volop keus. Dat waarderen ze. Tientallen keren per dag rennen deze twee door onze tuin. Boom in en boom uit. Tussendoor relaxen zij even op onze trampoline!

Wij kijken elke dag alle vijf met veel plezier naar onze eekhoorns. Wij lachen erom en zeggen “wat zijn die diertjes druk! Wij weten heus wel dat wij ook nog wel wat moeten doen. Maar ja… Van wie? Dus wij genieten en doen lekker alleen wat nu nodig is. De rest komt later. Wellicht volgende week? Nu nog even flink genieten. Straks slaat het weer definitief om en wordt het pas in mei Weer Kortebroeken Weer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: